Bild
Nästa artikel

Topp 10 om enduro

Bloggen
Gjorde en snabb sammanställning över vad ni läsare verkar gilla mest att läsa om. Det hjälper mig förhoppningsvis att träffa ännu mer rätt under kommande året.
Topp 10 om enduro
Kan så här som en årssammanställning i form av ”topp 10” konstatera att ni läsare verkar uppskatta bloggen här på sajten. Kul! Om ingen läser finns det ju ingen idé att skriva. Eller i alla fall mycket mindre idé. Till viss del så gör man ju det här för egen skull, för att jag tycker att enduro är kul och att det håller någon form av skrivklåda i schack. 

Mest populära inläggen för 2017 var tveklöst de inför och efter Gotland Grand National. Det skvallrar så klart också en del om hur populär tävlingen är. Inte så konstigt kanske, det är (väl?) Världens största endurotävling så vad skulle annars vara mer populärt. 

Dels hade jag en blogg om loppet, Infernot på Gotland som toppar listan över de mest lästa inläggen, men också ett inlägg om hur blött det var innan (6), hur man förbereder både sig själv och motorcykeln som hamnar lite längre ner (7).

Näst mest populära inlägget handlade lite otippat om skattechock för crossbussar, där jag helt enkelt räknade litet på hur höjningen av skatten slår mot exempelvis en VW Transporter eller Mercedes Sprinter för att ta ett par vanliga crossbussar. Det rör förvisso bara nya bussar (ännu så länge) men man behöver ju inte vara konspiratoriskt lagd för att se att den skatten riskerar att bli permanent. 

Tredje inlägget var det när jag tipsade om Endurons dag på Bosön. Kul att det blev bra tryck på den! Ett jättefint arrangemang av Svemo, två dygn efter att jag tipsade om evenemanget var det fullbokat. Facebook är allt en bra kanal om man använder det rätt.


Fjärde mest populära inlägget är en sammanställning med allt nytt på KTM 250 och 300 EXC med insprutning. Femte är allt inför Novemberkåsan och sedan hade vi Pontus Högberg som tvålade till alla med sin Suzuki från 2007 på åttonde plats. Hjälte. Folk gillar alltid en underdog. På nionde plats en artikel om Honda CR 500 som det går ”rykten” om att den ska väckas till liv igen och på tionde en lista med tävlingarna i Enduro SM 2018

Så vad lär jag mig av det här? Ja, dels att det är rätt populärt med enduromaterial rent generellt. Endurobloggen har 45 av de 500 mest lästa artiklarna på bike.se under 2017, vilket jag tar som ett bevis på att det här är uppskatatt. Förra året var samma siffra 19 av 500 så intresset växer. Nu hänger det här så klart ihop med att Endurobloggen på Facebook är så mycket mer populär. Passerade precis 7.000 följare och  det är stort för mig. Jag är ju från Degerfors och snart är det lika många som invånarna där. Framförallt gillar ju ni läsare inläggen, vilket betyder att det blir mer enduro på Facebook och det kan aldrig vara fel.

Klicka gilla + dela = mer enduro. :-)

Ska man tolka det vidare så ska jag göra mer om GGN, mer tips och generella artiklar om enduro, mindre om mina egna vedermödor som långsam motionär. Det behöver man å andra sidan inte vara Einstein för att lista ut… ;-) Har som tur är en hel lista med recensioner och annat jag bara måste hitta tid till att skriva…  Samtidigt så är den här bloggen något jag gör mest för egen del, skriven framförallt på kvällar och helger, så det blir nog en hel del egna träningsanekdoter också, eftersom de kommer mer av sig själv.

Tack hursomhelst för att du orkade läsa!
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.