Bild
Nästa artikel

Gammal kärlek rostar aldrig

Bloggen
Lagom med kylan så blev det premiär i vinterserien. Pontus Högberg passade på att visa att man kan vara snabbt på gamla hojar också!
Pontus Högberg var ruggigt snabb med en gammal Suzuki RM i Östra Open.
Pontus Högberg var ruggigt snabb med en gammal Suzuki RM i Östra Open.
Igår var det premiär för den lokala vintercupen, Östra Open. Grymt kul! Superfin bana, solsken och några enstaka minusgrader. Vad mer kan man kräva av livet? Fantastisk dag. Har haft ett uppehåll på snart sex veckor och inser att jag saknat det grymt mycket. Älskar att köra motorcykel! Snabbt gick det kanske inte för mig, men roligt var det.

Snabbt gick det däremot i elitklassen. Adam Andersson vann efter en hård fight med Pontus Högberg. Adam blev ju två i Novemberkåsan och kör för KTM i SM, ni fattar ju direkt hur ruggigt snabb han är. Men det som  var litet otippat, och förbannat kul, var att Pontus - som inledningsvis ledde loppet - körde en gammal Suzuki tvåtaktare från 2007. Respekt! Det handlar uppenbarligen inte alltid om att ha det nyaste, senaste, fränaste, för att kunna prestera. Pontus köring visar ju direkt att all ni som haft "gammal motorcykel" som ursäkt för att inte köra någon vintertävling i enduro får ta och hitta någon ny ursäkt. Och alla vi andra som var långt mycket långsammare med 2017 års modeller, ja vi får helt enkelt träna mer.  

Min egen körning var i paritet med vad man kan vänta sig - i mitten av motion - och det är ju bara att inse att man har en jäääkligt lång resa framför sig för att plocka de minuter som krävs. Jag behöver till att börja med kapa bort två minuter på ett varv som nu tar 21 minuter för att ens vara med högre upp i motionsklassen. Inte gjort i en handvändning. Men man måste ju ha något att sikta emot. Man måste ju ändå tro att man fortfarande kan lära sig något och bli snabbare, eller hur? 
Taggar: Bloggen

Kommentarer

#1
2017-01-09 16:45

" körde en gammal Suzuki tvåtaktare från 2007. "
*hmmm* Jag är nog lite äldre då, för när jag tänker på gamla maskiner är det 83 & bakåt =)

Gammal kärlek kanske inte rostar, men kostar, det gör den..... ;-)

Kärleken är en ocean av känslor omgiven av utgifter.

#2
2017-01-09 17:15

Jo, det kanske var en lite missvisande formulering, men med tanke på hur resten av startfältet såg ut, är en tio år gammal crosshoj att betrakta som "gammal". :) Jag tror dock att Pontus skulle varit snabbare än många (mig inkluderad) även om det varit en 83:a. :D

#3
2017-01-11 20:50

Så länge du håller dig på hjulen är du en vinnare i mina ögon oavsett minuter :)

___________________

Om att klara allt?

Pessimisten,

Det går aldrig & går det går det åt hellskotta.
Sedan kan det inte bli värre....

Optimisten,

Jodå, det kan det visst det! :)

_

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.