Profil

Hemsida: 
Stad: 
Botkyrka
Medlem sedan: 2002-03-20
Senast inloggad: 2006-06-16

Oj oj ohoj ohoj det blir sällan som man tänkt sig... Nu har jag tömt hojkontot och köpt mig en segelbåt. Från cool knutte till familjeseglare...

Nu kommer det endast att bli sporadiska inhopp på Bike.se... kanske till och med avbryter prenumerationen till förmån för någon båtblaska...

Gamla hojen "in action" http://www.bike.se/fotografier/visa-stor.php?bild=23_smokin.jpg

Ett schysst citat:

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

" Även de som inte vågar leva dör någon gång..."

"Don't argue with an Idiot, they drag you down to their level and beat you with experience!"
-------
Ett litet inägg i trafiksäkerhetsdebatten

Ang hastighetsgränserna:
hastigheterna på våra vägar bygger på dels vägbredd och omgivning. Dessa faktorer ger en bedömning av lämplighastighet. I 30 och 50 områden är det sällan vägbredden som väger tyngst utan det är omgivningen som är det styrande. Vid 70, 90 och 110 vägar är det oftast vägkvaliteten och vägbredden som styr hastighetsbedömningen. Problemet för oss är dock att vägbredden står i relation till bilbredd... En mc är dock bara hälften så bred som en bil. I relation vägbredd och hoj bredd borde det innebära att man skulle kunna dubbla hastigheterna på 70, 90 och 110 vägar.

När man pratar om risker och hur farligt det är att som motorcyklist och oskyddad trafikant exponera sig i trafiken. Det är med andra ord tiden man exponerar sig på vägen som är det farliga.

Om man då i trafiksäkerhetsintresse sammanför dessa två teorier så innebär det att motorcyklar kan åka dubbelt så fort på de flesta av 70, 90 och 110 vägarna med samma säkerhet som det är hos bilarna när de håller dagens hastighetsbestämmelser. Som ett bonus med det hela så halverar vi tiden vi exponeras på vägarna. Dvs vi dubblar säkerheten genom att halvera tiden på vägarna.

Resultatet blir att vi kan åka dubbelt så fort på våra vägar och halvera riskerna!!

Bra va?

-------
En liten teori ang änglavakt...

Om man hela tiden ser till att vara på gränsen så måste den ängeln som har den personen som "skyddsobjekt" hela tiden vara på spänn och har på sådant sätt en kort reaktionstid.

Men om man lever ett skyddatliv och ängeln aldrig har behövt gjort ett ingrepp på 25 -30 år, då har den ängel en längre reaktionstid och kan på så sätt komma försent till undsättning.

Vad sägs om den?

Lev hårt och se till att din ängel alltid har "lite" att arbeta med ;-))

Fast en annan sida av saken kan ju iof vara att den stackarns ängen blir knäckt av allt jobb och inte orkar vara med när det behövs....

Ja ja, hur man än vänder och vrider på det så har man rumpan bak...


Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.