Bild
Nästa artikel
Den som hade sett fram emot ett race som pushat tekniken för "riktiga elcrossar" kommer dock att bli besviken. Det här är ett "Enduro VM" med maxfart av 45 km/h vilket snarare gör att det handlar om cyklar.
Den som hade sett fram emot ett race som pushat tekniken för "riktiga elcrossar" kommer dock att bli besviken. Det här är ett "Enduro VM" med maxfart av 45 km/h vilket snarare gör att det handlar om cyklar.

VM för elhojar

Nyheter

Nästan precis samtidigt som Honda visade sin CR Electric släppte FIM nyheten om att det ska köras ett VM för elhojar i Frankrike den 1-2 juni i år. Hastigheten är dock begränsad till 45 km/h...

FIM E-Bike Enduro World Cup som tävlingen heter körs den 1-2 juni samtidigt som tävlingen "Trophee de France E-VTT Enduro" i Privas, Frankrike. Det komemr att bli två klasser och förarna kan vara ända ner till 14 år gamla. Först ska det köras ett gatrace men dagen efter kommer det att bli ett "endurolopp" som är tre varv på en 25 kilometer lång bana. Där varje varv inehåller tre specialprov och transporter däremellan. Hyffsat tufft test kanske framförallt för batterierna.

2019 FIM E-Bike Enduro World Cup kategorierna: 
Enduro1 (E1): E-Bike med motor som kontinuerligt ger mer än 250 Watt och kan köras snabbare än 25 km/h – men inte snabbare än 45 km/h. Åldersgräns 15 år. 
Enduro2 (E2): E-Bike med motor som kontinuerligt ger max 250 Watt och inte kan köras snabbare än 25 km/h. Åldersgräns 14 år.  

– Jag är glad att kunna presentera vår första E-Bike-tävling. Vi tror att E-Bike har stor potential framförallt i den yngre målgruppen av förare. Vi kommer också att presentera ytterligare en E-Bike-tävling senare i år, berättar Jorge Viegas som är FIM ordförande.

Ett intressant koncept och något som också ställer frågan hur man kan tänka sig att Enduro-sporten utvecklas. Enduro är ju en term även populär inom cykling, och det här är ju en tävling som mest känns inriktad på den typen av "enduro" vilket också avspeglas i hur klasserna är konstruerade. Den som hade velat se ett riktigt coolt endurlopp för elhojar av typen Alta, KTM och Honda får med andra ord vänta litet till, men kanske är det här en föraning om kommande tävlingar. 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.