Bild
Nästa artikel
Vem tar hem GGN 2019?

Vem tar hem GGN 2019?

Nyheter

Frågan om vilka som tar hem Gotland Grand National debatteras så klart just nu. Vem tror du tar hem det?

Albin Elowson är så klart en av de stora favoriterna men i år är startfältet tämligen tungt. Micke Persson är SM-mästare och kommer också till start och verkar ha formen med sig. Men han har inte alls samma track record som Elowson när det gäller långloppen. Men i år är ju en av de som det snackas mest om är Eero Remes, trefaldig världsmästare. Han har kört GGN tidigare och om jag minns rätt fick han pisk av Mats Nilsson.
Mats ”Lappen” Nilsson kommer vad jag förstår också till start. Inga superodds på att han ska kunna ta hem det dock, men han ska inte helt räknas bort. Har man så många segrar som han har ska han aldrig räknas bort helt – oavsett ålder.
Kenneth Gundersen samma sak, jag har inte någon koll på vad och hur han kört, men tveklöst har han ju fart. 
Oskar Ljungström var snabb på Ränneslätt och Filip Bengtsson må vara crosskille, men har ju också visat sig ha bra med fart då han kört enduro. Crosskillar presterar ofta riktigt bra på Gotland. Nu kan det ju ha en del med förhållandena att göra, så klart. Det ser dock inte ut att bli drömlikt utan snarare regnigt och snålblåst. En som verkar trivas med tuffa förhållanden är Kåsakungen Jocke Ljunggren, men med tanke på hur litet han tävlar numera så känns det väl lite som en skräll om han kan vara med längst fram. En annan dark horse i sammanhanget är så klart också Robert Kvarnström. Han har ju haft en säsong helt spolierad av skada så att han skulle kunna komma från ingenstans och vara med i topp direkt känns ganska osannolikt, men han är ju litet som gubben-i-lådan och jag minns hur han överraskade när han gjorde comeback i Enduro SM efter en skada.
Adam Andersson ska inte heller glömmas bort. Kommer han tillbaka till gammal god form är han med där framme. 


När det gäller damerna så känns det ju som om Hanna Berzelius är storfavorit. Hon har haft en makalös säsong men systrarna Reimander, Emilia och Martina, finns garanterat med om det blir något misstag. 

Mycket kan hända, loppet är långt, det gäller att hålla ihop det hela vägen – och allt det där. Vem tror du tar hem det? 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.