Bild
Nästa artikel

Tyngsta namnen i EnduroGP 2019

Nyheter

Kommer Steve Holcombe att kunna försvara sitt VM-guld? Det finns ett helt gäng förare som inte tänker låta det ske... Vi listar titelutmanarna.

Steve Holcombe är en enastående atlet och välförtjänt av sina VM-segrar. Han körde sitt första Enduro VM 2015 och vann 2016 Enduro 3, både 2017 och 2018 tog han dessutom hem segern i EnduroGP. Han fortsätter på Beta och det verkar onekligen vara ett svårslaget paket. Kommer någon att kunna utmana? 
Alex Salvini som var nära i fjol tänker i alla fall försöka och har i år bytt från Husqvarna till Honda. Överhuvudtaget är det många förare som bytt team. Eeros Remes vann med TM men bytte i år till Yamaha i det svenska teamet Johansson MPE – som är det inofficiella fabriksteamet för Yamaha. Han kommer köra klassen E2 med Yamaha WR450F. 
Kanske är det på plats med snabb förklaring av det här med klasserna. EnduroGP är totalsegraren, alltså snabbast av alla klasser. Men förarna tävlar också inom sina respektive klasser; E1 som är upp till 250 kubik, E2 som är 251-450 kubik 4-takt och E3 som är allt över 250 kubik tvåtakt och över 450 kubik fyrtakt.
TM har som sagt förlorat Eeros och istället satsat på ett team med Loic Larrieu (E2 med fyrtakt 300) och Daniel McCanney (E3 med tvåtakt 300). Sherco har ett tomrum att fylla efter karismatiska Matt Phillips som vann EnduroGP 2016. De har dock förstärkt med juniorvärldsmästaren Matteo Cavallo. Vi ska inte heller glömma Brad Freeman som kör Beta för Boano eller för den skull GasGas vassaste förare, fransmannen Christophe Nambotin

Vem blir din favorit till titeln 2019? 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.