Bild
Nästa artikel
Albin Elowson tog segern andra dagen, kul med Kevin Olsen på tredjeplats i klassen för dagen.
Albin Elowson tog segern andra dagen, kul med Kevin Olsen på tredjeplats i klassen för dagen.

Snabba svenskar i Portugal

Nyheter

Snabbt sammandrag om de svenska framgångarna i Portugal där första deltävlingen i Enduro EM precis har körts. Snabbaste svensk var Albin Elowson men junioren Max Ahlin överraskade stort. 

Det var regnigt och extremt lerig när Enduro EM drog igång i portugisiska Gois förra helgen. Tuffa förhållanden minst sagt. Svemo gör en bra satsning på EM då de hjälper till att få förare att ta sig ut och köra internationellt och lägg därtill ett par förare som valde att lägga sin försäsongsträning så att de kunde köra första EM så var det svenska startfältet grymt imponerande. Sverige var den största nationen deltagarmässigt medan det helt saknades deltagare från Spanien. Hälften av startlistan upptas av förare från Sverige, Norge och Finland, vilket gör att man kan fundera på EM:s roll rent generellt.
Men strunt samma; även om du inte bryr dig om EM så var det en intressant värdemätare för kommande SM eftersom både Albin Elowson och Micke Persson var på plats. Båda fick dock inledningsvis se sig ifrånkörda av hårdsatsande junioren Max Ahlin, vilket imponerade på många.  

Tittar vi på totaltiderna för de båda dagarna sammanslaget så var Albin näst snabbast totalt, efter Krystof Kouble från Tjeckien. En kille som trots att han bara är 21 år gammal satte alla andra på plats. Jag gissar att vi kommer få höra mer om honom framöver...  Micke Persson var precis efter Albin men gjorde några missar och slutade totalt på fjärde plats, efter finnen Eemil Pohjola som precis vann det legendariska loppet Päijänne runt (Päitsi). Sedan var det många hungriga juniorer. Max Ahlin slutade sjua totalt, Albin Norrbin åtta och Oskar Ljungström nia. Kommer bli ett tufft SM den 1 juni!
Dessutom kul att se Noa Largén på tolfte plats och dessutom Kevin Olsen tillbaka i större sammanhang med en 14:e plats.
Hanna Berzelius vann damklassen före Martina Reimander medan Emilia Reimander tog femteplatsen. 

Men med så här bra resultat så blir i alla fall jag sugen på att se våra svenska förare även i VM. Visst vore väl det häftigt?  
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.