Bild
Nästa artikel
Albin Elowson ledde dag två men fick bryta. Ligger dock fortfarande tvåa i EM totalt.
Albin Elowson ledde dag två men fick bryta. Ligger dock fortfarande tvåa i EM totalt.

Snabba juniorer i Enduro EM

Nyheter

Det var maskinproblem för svenska toppförare i EM, juniorer som var totalsnabbast och klara formbesked inför första SM från flera andra...

Enduro EM är något av ett svenskt minimästerskap känns det som. Satsningen från SVEMO-förbundet med trailer som går till tävlingarna och gemensam service har verkligen gett frukt och många svenska förare tar sina första (eller fortsätter) sina kliv ut internationellt. Albin Elowson och Mikael Persson kör båda EM och att dömma av tiderna kommer Persson som regerande svensk mästare att få det tufft i år. Albin har haft en stark säsongsinledning och det gällde även i Enduro VM:s andra deltävling nu i Slovakien. Han vann första dagen före junioren Kristof Kouble från Tjeckien och med Mikael Persson på tredje plats. 

Andra dagen ledde Albin bra men fick bryta efter maskinproblem och även Mikael Persson bröt dagen efter en krasch som också resulterade i maskinproblem. Istället var det juniorerna Kristof Kouble, finnen Roni Kytönen (son till världsmästyaren Vesa Kytönen) och britten Jed Etcheles som var i topp. Bästa svensk var en annan junior, Max Ahlin på en femteplats. Max har sannerligen bra tempo och leder sin klass totalt efter fyra tävlingsdagar i EM. Hanna Berzelius har också haft en bra start på säsongen. Hon blev "bara" fyra sista dagen i Slovakien men ligger på delad förstaplats i klassen. 

Totalt sett verkar det ha varit tuffa förhållanden och arrangören fick dra om banan. 

Det blir intressant att se hur försäsongen kommer att påverka när SM nu drar igång med den första deltävlingen den 1 juni i Östhammar. Många förare har sannerligen startat säsongen med tävlingar som gett bra motstånd.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.