Bild
Nästa artikel
Niklas Persson vinner Novemberkåsan 2023 i Vimmerby

Niklas Persson vinner Novemberkåsan 2023 i Vimmerby

Nyheter

Årets Novemberkåsa bjöd på enormt tät racing i toppen mellan fjolårssegraren Albin Elowson och Niklas Persson. Endast 40 sekunder skiljde de två åt!

Ganska tidigt stod det klart att det var mellan fjolårssegraren Albin Elowson och Niklas Persson som loppet skulle komma att stå. De två körde extremt jämt och hade distanserat sig till trean Eemil Pohjola från Finland, som istället kämpade mot Pontus Skoog.
Inför den näst sista sträckan startade Albin och Niklas dessutom samtidigt, tidigare var det Albin som startade före. Den sträckan kunde Albin ta in litet tid, men inte tillräckligt. Inför sista sträckan skiljde det endast 30 sekunder och det kunde Niklas hålla, han var aningen snabbare än Albin och vann med 40 sekunder. 
Niklas har varit tvåa i Novemberkåsan tre gånger och det var mycket känslor på målrampen där förarna fick motta publikens jubel. 
– Helt fanatstiskt. Jag gav verkligen allt jag hade, sa Niklas efteråt. 
– Det var ett tufft race, vi har verkligen kört fort idag, konstaterade Albin. 

Bästa  junior blev Lucas Bergström på en femteplats totalt, före Nisse Bengtsson på elfte plats och Robert Blom på fjortonde plats totalt.
I damklassen hade Hanna Berzelius och Matilda Huss gått ut på sista sträckan vid klockan 03 men ännu inte gått i mål.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.