Bild
Nästa artikel
Mitas släpper nya crossdäck

Mitas släpper nya crossdäck

Nyheter

Mitas, som är del av Trelleborg-gruppen, släpper nu tre nya däck för oss som gillar sand, lera och sten.

– Vi ersätter nu den förra serien av motocrossdäck med en tre nya däck. De är framtagna och utvecklade tillsammans med många professionella motocrossförare på mängder av olika banor och förhållanden, berättar Ksenija Bitenc som leder Mitas Motorcycle Tires.

Den nya serien har tre olika mönster och uppbyggnad beroende på terräng: TERRA FORCE-MX SAND för sandbanor, men det däcket finns endast för 19-tums bakhjul medan TERRA FORCE-MX SM som är mediumdäcket och blandade förhållanden samt TERRA FORCE-MX MH som är för hårdbana finns även i 18-tum för endurohojar. 

TERRA FORCE-MX SAND har en semi-paddel-konstruktion med brett mellan klackarna för att kunna rensa bra. Gummiblandningen är hård och klackarna i mitten på framdäcket är förstärkta. 

TERRA FORCE-MX SM är soft/medium och för varierade banor. Annan design på klackarna för att mer gräva sig ner i myllan och en gummiblandning som är mjukare än det hos SAND. 

TERRA FORCE-MX MH är för medium/hårda-banor och har följdaktligen ett ännu mjukare gummi. Mycket av greppet på hårdbana kommer av hur mycket kontaktyta du har och däcket uppges vara optimerat för detta. 

Den röda randen på däcken är en intern märkning som direkt signalerar att det är ett motocrossdäck för tävling. 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.