Bild
Nästa artikel
Deltävlingar i Dahlen bjuder alltid på bra med publik och fina race. Klassisk tysk endurotävling.

Många svenskar när Enduro VM startar upp igen

Nyheter

Ett säkrare vårtecken än Enduro VM är svårt att hitta. Nu startar tävlingssäsongen på riktigt. Och många svenskar är på startlinjen!

Efter två år med Päijänne runt, Päitsi, som årets första tävling har nu EnduroGP beslutat sig för att lyssna på förarna och skippa den spektakulära vintertävlingen i Finland. Överhuvudtaget ka man säga att Enduro VM tar ett kliv tillbaka i år för att försöka hitta tillbaka till fler deltagare. De spektakulära tävlingarna var inslag som togs in för att få VM att bli mer TV-mässigt, men för förarna blev det så klart problematiskt med en vintertävling som krävde att de skulle träna på ett helt nytt underlag. Och dessutom åka så långt hemifrån att det känns som yttre rymden. Kanske blev det också litet pinsamt när halvbra finska förare skjortade upp hela VM-eliten?
Hursomhelst; VM har i år tävlingar som ligger närmare varandra och rent generellt försökt göra åtgärder för att få fler startande. Portugal och Spanien som ligger längst bort har tävlingar som endast kräver en resa och VM startar nu med tävling i tyska Dahlen till helgen. En tävling som också är del av det tyska mästerskapet och därmed har många startande. 

På startlinjen finns inte bara svenska hopp som Marcus Adielsson som ska köra hela serien i Youth-klassen utan även Albin Elowson som kör i E2 och där får mäta sig mot världens bästa enduroförare. I Junior 2 har vi dessutom ultrasnabba Jimmy Wicksell på startlinjen tillsammans med Oskar Ljungström, som vann JSM2 i fjol. I Junior 1 har vi dessutom John Salomonsson och Marcus Göthenberg
Som om inte det räckte rundar vi av den svenska startlistan med Patrik Andersson som startar i Enduro Open, klassen som är tänkt som steget innan VM. En klass som har lägre startavgifter, kortare race.

Det är verkligen tätt med svenskar i årets första VM. Kul att säsongen nu drar igång!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.