Bild
Nästa artikel
Härlig svensk start i Enduro VM

Härlig svensk start i Enduro VM

Nyheter

Efter sin succé i Six Days har Mikael Persson fått möjlighet att köra EnduroGP med Husqvarna och gjorde en fin start i den första deltävlingen i Spanien. Bra start även för flera andra svenskar.

Årets första deltävling i Enduro VM kördes i Spanien och Mikael Persson från Karlskoga var nöjd med sin start av säsongen. Efter en lång frånvaro från VM-cirkusen är det nu dags att varva upp igen. Micke slutade femma respektive fyra i E3 (som för alla som inte följer Enduro VM är den stora klassen över 255 kubik tvåtakt eller 455 kubik fyrtakt). Han ligger därmed på fjärde plats i mästerskapet. Fantastisk start! 

I E1 hade vi dessutom Oscar Ljungström på en elfteplats efter de två tävlingsdagarna samt Anton Lundgren på elfte plats i E2.

Andra svenskar att nämna juniormaffian med Lucas Vågberg, Max Ahlin och Albin Norrbin som ligger på tredje, fjärde och femte plats i Junior 2. Max Erlandsson körde in på en elfteplats i Junior 1. Dessutom Arvid Modin på åttonde plats i Youth och Emelie Nilsson på åttonde i Woman. 

Inte att förglömma är också Patrik och Christer Andersson på andra respektive fjärde i Open Senior, alltså motsvarigheten till VRM på VM-nivå. 

Med andra ord riktigt många svenskar på plats för säsongens första VM-deltävling. Så långt allt väl, men jag hoppas att startlistorna blir lite längre i kommande tävlingar för det känns litet klent i vissa klasser. 

Andra deltävlingen körs i Portugal nu i helgen, 13-15 maj.

 
Taggar: Nyheter
Härlig svensk start i Enduro VM
Härlig svensk start i Enduro VM

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.