Bild
Nästa artikel
Eemil vann Päijänne runt

Eemil vann Päijänne runt

Nyheter

Finlands tuffaste endurotävling avgjordes i helgen. TM-föraren Eemil Pohjola tog segern i detta klassiska lopp före KTM-förtaren Aleksi Jukola.
 

Endurobloggen tog en snabb sväng till Finland för att kolla in klassiska Päijänne runt, eller Päitsi som loppet heter på finska. Ett lopp som är oerhört viktigt inom finsk motorsport och i år kördes för 84:e gången. Loppet har de senaste två åren varit inledningen av Enduro VM, men så var dock inte fallet i år. Redan från start kunde vi se att det skulle komma att handla om TM-föraren Eemil Pohjola och KTM-föraren Aleksi Jukola, som för övrigt vann loppet 2018. De var klart snabbast på sträckorna, men det var Eemil Pohjola som kunde dra ifrån med ett par sekunder varje sträcka. Han hade kanske också viss fördel av att köra på hemmaplan då han är från Jämsä. En av sträckorna gick faktiskt över familjens egen mark. 

Loppet körs över två dagar och är ruskigt långt. Förarna startar 08 på lördag morgon och gick i mål 21.20 på kvällen. Sedan vila fram till start igen på söndag morgon. Aleksi Jukola jagade ständigt bakom men Pohjola kunde ändå behålla en betryggande ledning ända in i mål. Yamaha-föraren Eemil Helander blev trea i mål. 

Eemil vann Päijänne runt

Endast 53 av de 141 startande fullföljde loppet inom respittiden. Endurobloggen återkommer med ett litet längre reportage kring tävling senare. Kolla gärna in vår livesändning på YouTube-klippet nedan så länge. Och när du ändå är på YouTube, klicka gärna i att du prenumererar på kanalen. Tanken är att vi ska levererar fler videoklipp under säsongen... 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.