Bild
Nästa artikel
Ducati Motocross

Ducati Motocross

Nyheter

Rykten i Italien talar för att Ducati är på gång att utveckla en 450-cross med sikte på den asiatiska marknaden.

Det är den italienska sajten Corsadimoto som spekulerar i om det ligger något i alla de rykten som florerar kring att Ducati skulle utveckla en 450 motocross, framförallt med inriktning mot den asiatiska marknaden.

Det är tämligen enkel produkt att ta fram och det finns möjlighet att även presentera ny teknik då dagens motocrosshojar är reletivt konservativt utrustade och designade. De är å andra sidan det av en anledning, för konkurrensen kring priset på produkten är tuff. Å andra sidan ger crossmaskiner ökad volym till ett märke, vilket kan ge bättre inköpspriser på andra delar. Kanske ser Ducati att deras kunder förflyttar sig mer och mer från landsväg till banor, för att där kunna köra än mer aktivt? Det är spekulationer och vi är trots allt ganska skeptiska till det här ryktet som florerat under lång tid, redan sedan tiden då Husqvarna var till salu.

Å andra sidan talar ett annat rykte om att Ducati är till salu och att det är KTM som är intresserad av att köpa. Det är dock även det endast ett rykte men ingen rök utan eld... Kanske har KTM identifierat att märket Ducati är så pass starkt i Asien att de – om de väl kommer genomföra köpet – tänker göra en Husqvarna-manöver med bas i KTM:s crossprogram. Ingen vet, det är som alltid när det gäller sådant här viktigt att påpeka att det ännu så länge bara är rykten. Vad tror du själv om dessa rykten? 
Taggar: Nyheter, Ducati

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.