Bild
Nästa artikel
Dödsolycka i samband med VGN

Dödsolycka i samband med VGN

Nyheter

Endurosporten drabbades av en dödsolycka i samband med VGN i Finland.


 

Enduro är lyckligtvis ganska förskonad från dödsolyckor men i helgen drabbades sporten av en sådan i samband med tävlingen VGN i Finland. 
Endurobloggen var inte på plats och har endast andrahandsuppgifter. Vi träffade dock Jocke Ljunggren efter VGN och det var tydligt att olyckan satt spår hos mästaren. 
– Vi hann bara köra ett och ett halvt varv. När vi kom till platsen andra gången höll de på och jobbade med killen. Det såg inte alls bra ut. 
Enligt uppgift skedde olyckan under ett relativt öppet högfartsparti och den finska föraren Antti Pendikainen tappade kontrollen och körde in i ett träd så illa att han avled av sina skador.
Antti Pendikainen var en känd profil inom både enduro- och extremsport i Finland. Har du sett YouTube-klippet där en kille hoppar basejump med en cross ut i en älv i Finland? Det var Antti Pendikainen. Vila i frid. Våra tankar går till familj och vänner.
Av förklarliga skäl flaggades racet av. Jocke Ljunggren var då i ledning före Rikard Hansson, följt av Adam Andersson. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.