Bild
Nästa artikel
Dags för damerna att starta nattetapperna.
Dags för damerna att starta nattetapperna.

Det är dags för natt i Vimmerby

Nyheter

Snabbrapport från Vimmerby där årets Novemberkåsa går av stapeln. Förarna har kört 5 av 14 sträckor och dagen är avklarad. Nu är det dags för natten.

Ingen Novemberkåsa är enkel men de förare vi pratat med var ännu så länge vid gott mod. Kärren är inte "omöjliga" istället pratar många om sträcka 3 som extremt slitsam för det är så mycket sten.
Snabbast under dagen har Niklas Persson från Karlskoga varit. Det är han och fjolårssegraren Albin Elowson som legat med väldigt jämna sträcktider. Trea ligger Eemil Pohjola från Finland. För många är namnet kanske inte så bekant, men han har vunnit Päijänne runt, eller Päijänteen Ympäriajo som det heter på finska, flera gånger. Den klassiska motorcykeltävlingen över två dagar på vintern, som är Finlands motsvarighet till Novemberkåsan. Senast någon från Finland vann Novemberkåsan var för övrigt Mika Ahola som vann 1998. 
Med i toppen är även Johan Edlund, Pontus Skogh, Martin Larsson och Adam Andersson som allihop är välkända namn från tidigare Novemberkåsor. 
Snabbaste junior under dagen var Lucas Bergström (på en åttonde plats totalt) före Peetu Juupaluoma från Finland (nionde totalt) och hemmaföraren Robert Blom (14:e totalt). Snabbaste dam var Emelie Nilsson före Hanna Berzelius och Matilda Huss på tredje plats. Totalt startade fem damer i år, plus en i bredd-klassen. Efter dagen har dock Hanna Lagher brutit.

Men som det heter; "det är på natten det avgörs" så fortsättning följer. 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.