Bild
Nästa artikel
Dakar är igång – följ Calle!

Dakar är igång – följ Calle!

Nyheter

Enduroföraren Calle Bjerkert kör just nu Dakar och slutade första dagen som 35:a. Grymt resultat och borgar för ett spännande race för alla svenska fans.

Dakarrallyt startade idag. Det klassiska loppet kördes (precis som namnet antyder) ursprungligen mellan Paris och Dakar men flyttade till Sydamerika efter terrorhot i Sahara. Nu är loppet åter flyttat. Denna gång körs det i Asien, närmare bestämt i Saudiarabien, där det kommer att köras de närmsta åren.
Årets toppförare tippas såklart vara fjolårssegraren Toby Price, vinnaren 2018  – Matthias Walkner, samt Sam Sunderland som vann 2017 och även tog hem världsmästartiteln 2019 i Rally. Alla tre kör dessutom för KTM som vunnit de senaste 18 åren – en segersvit som är helt makalös. Ricky Brabec och Kevin Benavides samt Joan Barreda kör för  Honda och är så klart också  med i titelkampen, liksom holländaren Adrian van Beveren som kör Yamaha  och Pablo Quintanilla som kör Husqvarna. Visst, Sherco har också ett  team med framförallt endurovärldsmästaren Jonny Aubert, men att tro att de kommer kunna vara med långt fram är nog att ta ut svängarna väl mycket. Intressant att notera är även att Yamahas fabriksteam fått förstärkning i form av Jamie McCanney, som är tidigare juniorvärldsmästare i enduro. 

Hursomhelst; vi lär få anledning att återkomma till toppnamnen de kommande dagarna, men roligast för oss svenskar är ändå att enduroprofilen Carl-Johan "Calle" Bjerkert deltar med en Husqvarna. Den gamla novemberkåsaräven (15 fullföljda!) är på plats i Saudiarabien för att köra årets Dakar och dagens resultat imponerar med en 35e plats av 144 startande. Bra inledning! Kimmo Ilvonen som driver Enduroskola.se är också på plats i Saudiarabien och filmklipp kommer förhoppningsvis så småningom. Följ nu Calles väg genom öknen! 

Första dagen av Dakar inledes för övrigt med en seger för fjolårssegraren Toby Price, två minuter före före Ricke Brabec och  med Matthias Walkner på tredje.
Hur följer man Dakar?

Bäst är att följa racet genom de dagliga rapporter som Red bull TV sänder. Du hittar dem gratis på antingen redbull.tv eller i deras app. Se länken här. Dessutom har Dakar.com ett bra nyhetsflöde och även Eurosport sänder ett sammandrag. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.