Bild
Nästa artikel
Albin Elowson körde suveränt bra under VM:s första dag i den första deltävlingen.

Albin Elowson tvåa efter första dagen av Enduro VM

Nyheter

Vilken start på säsongen! Många fina resultat från svenskarna efter första dagen på Enduro VM 2019.

Snacka om att Albin Elowson är i form. Medan regerande svenska mästaren Micke Persson är i Marbella och försäsongstränar passade Albin Elowson på att köra EnduroGP och slog till med en andraplats i E2 under första dagen, efter TM-föraren Loic Larrieue i E2-klassen. Vilken start! Trea i klassen blev Christophe Charlier som kör för det inofficiella Honda-teamet. Notera även att juniorvärldsmästaren Giacomo Redondi som åkte över som privatförare och vann WORCS- serien i USA förra säsongen blev femma i klassen. Alex Salvini blev inte bättre än nia och Yamaha-föraren Eero Remes fick bryta dagen. 

Men även om E2 är intressant för att vi har Albin med så är det ändå EnduroGP som gäller. Beta-föraren och regerande världsmästaren Steve Holcombe (E3) inledde säsongen med ännu en seger, före Daniel McCanney (E3) som kör TM och Bradley Freeman (E1) som kör Beta.

Hur gick det då för övriga svenskar? I Youth blev Max Ahlin 10:a och  Marcus Adielsson 11:a efter litet för många krascher. I Junior 2 var crossföraren Jimmy Wicksell åtta, precis före Oskar Ljungström som vann JSM förra säsongen. Borde Wicksell kanske satsa på enduron nu? 
I J1 tog Marcus Göthenberg plats 13 av 14, men nog är det bra träning inför EM som körs snart i Portugal. 


Sedan tycker jag att det är ganska häftigt att David Knight, ja precis – endurokungen Knight – gjorde ett inhopp och ställde upp i Open-klassen för seniorer (över 37 år) och sopade hem segern med god marginal. Men vi hade Patrik Andersson också med i klassen och 49 åringen tog hem en sjätteplats i klassen. Jag tycker att det är grymt coolt. Men det kan ju också ha att göra med att jag är +40 själv.

Imorgon kör vi igen! 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.