Bild
Nästa artikel

Fortsättningen för Endurobloggen

Bloggen

Som du kanske läst har Bike köpts upp och i samband med det flyttade jag ut Endurobloggen till egen domän. Men vad händer framöver?

Fortsättningen för Endurobloggen

Jag brukar påminna alla om att "support your local dealer" om man tycker att det är fint att kunna svänga förbi och plocka upp ett kopplingsgrepp, ett sadelöverdrag, ett gäng kopplingslameller, ett bakdäck eller vad man nu behöver. Om allt färre handlar där så får verksamheten slå igen. Den ekonomiska verkligheten gäller alla.
OK-Förlaget, där jag är anställd som webbchef, sålde Bike till Motorrad Nordic och i samband med det var det läge att lyfta ut Endurobloggen och skapa ett eget litet hem för den här verksamheten. Ni som känner mig sedan tidigare vet att jag har ett stort hjärta för Bike. Jag började på tidningen redan 1995 och var under åren 2006-2011 chefredaktör innan jag valde att gå vidare inom förlaget och istället ägna mig åt den digitala sidan av mediabranschen. Sedan dess har jag mest följt Bike på sidlinjen, hjälpt till när det handlat om enduro. Och när jag skriver årtalen inser jag att det är många år... 

Fortsättningen för Endurobloggen

Men hursomhelst; historia är historia och framtid är framtid. Vad är planen för Endurobloggen framöver? Ja, inte är det världsherravälde i alla fall. 
När Bike nu fick klappa ihop på förlaget funderade jag på hur jag själv skulle göra. Bike har varit litet av en förutsättning för Endurobloggen, men nu får projektet testa att stå på egna ben så får vi se vad det leder till.

Endurobloggen är till viss del mina egna funderingar, reflektioner över tävlingar och vedermödor i endurospåret – det blir en del av innehållet. Garanterat kommer jag vara förbannad över min egen uselhet, men förhoppningsvis också både nöjd och stolt om jag når ett mål jag satt upp. 
Men det kommer förhoppningsvis också att vara provkörningar, tester och intervjuer – eftersom jag brinner för motorjournalistik och har svårt att hålla mig ifrån det ämnet. Det blir förhoppningsvis den andra delen av innehållet. Men Endurobloggen är inte ett kommersiellt projekt, det är något jag gör främst för min egen skull, för att jag tror att det finns de som uppskattar det. För att förtydliga, de annonser som visas är inget som jag säljer och tjänar pengar på, de bidrar bara till serverdriften.

För min del är det viktigt att känna att någon bryr sig. Jag funkar så här; om det jag gör har ett värde så triggas jag att fortsätta. Om ingen bryr sig så är det liksom ingen idé. Så gilla, dela, kommentera. Skriv upp dig på nyhetsbrevet. Allt hänger på dig. Precis som med din lokala motorcykelhandlare. Vad vill du att Endurobloggen ska vara för något? Skriv ett gärna ett mejl och berätta vad du tycker vore intressanta artiklar. 

Endurobloggen hänger på om du som läser gillar – eller inte gillar.
Endurobloggen hänger på om du som läser gillar – eller inte gillar.

Förhoppningsvis är ni tillräckligt många som sporrar mig till att producera både tester, provkörningar och intervjuer.

Min målsättning är att kunna göra en del tester och provkörningar av både motorcyklar, kläder och tillbehör.
Dessutom lyfta fram duktiga förare. Killarna som ligger i toppen av SM har mycket att lära alla oss vanliga motionärer. Jag har som målsättning att lyfta fram förarna till en bredare publik. Om man ska vara krass är det alldeles för få som kör enduro som faktiskt vet vem som vann Enduro SM. Jag hoppas att jag kan göra sporten och förarna intressanta för fler. Ett ambitiöst mål, jag vet det, men man måste alltid försöka med det omöjliga. Det blir roligare så.  

Förhoppningsvis kan det bli fler intervjuer under säsongen med Sveriges bästa förare. De intervjuer jag gjorde under januari var ett litet experiment, som det förhoppningsvis går att bygga vidare på.
Förhoppningsvis kan det bli fler intervjuer under säsongen med Sveriges bästa förare. De intervjuer jag gjorde under januari var ett litet experiment, som det förhoppningsvis går att bygga vidare på.

Men som sagt; allt det där visar sig. Det hänger i slutänden på dig som läser. Gillar du materialet? Tycker du att det är värt för fler att läsa? Om du gör det så krävs det att ni gillar och delar, det är på det sättet som endurobloggen får läsare. Vi har ingen annonsbudget. Har endurobloggen läsare så kan vi säkert skrapa ihop ambition och energi för att göra tester, provkörningar och intervjuer. Men har vi inte läsarna så är inte intresset tillräckligt för att motivera sajtens existens. Så enkelt och precis så svårt är det. Hoppas att du hänger med på resan! 

Prenumenera för gratis enduronyheter

* indicates required
Taggar: Bloggen, Nyheter, Info

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.