Bild
Nästa artikel
En kul lördag på GGN

En kul lördag på GGN

Bloggen

Ni vet den där minnesfunktionen på Facebook? Den är ibland rätt kul. Eller så är det bara att jag börjar bli tillräckligt gammal för att känna ett stråk av nostalgi. Min enduropremiär var med en 570 på Gotland Grand National.

Idag landade den här bilden i mitt flöde.. Ni vet, ”det-här-hände-för-X-år-sedan”, som är en salig röra av fester, semestrar, familjebilder och i mitt fall en och annan bild med motorcykel. På ett sätt tycker jag att det är lite läskigt, för mitt liv har förvisso ändrat sig i den mån att jag numera har barn, men fortfarande verkar jag göra ungefär samma saker vid samma tider på året. 

Den här bilden dök upp idag. För nio år sedan gjorde jag ett försök att köra enduro och på något sätt blev det ett slags start på ett beroende. Jag har alltid älskat motorcyklar men det var för nio år sedan jag först provade att köra enduro. Hojen är en Husaberg FS 570, en supermotard. Sista riktiga Husabergaren, med 70-gradersmotorn. En motorcykel som var en av de roligaste jag ägt. Notera frambromsskivan med 320 millimeters diameter. Det fanns i alla fall frambroms så att det räckte på kalkstenen… Och lite motardstyv fjädring gjorde ju att man i alla fall inte bottnade ur i stalpen…

Jag hade då en stuga på Gotland och hade skaffat mig ett par offroadhjul för att kunna köra isbana med 570:n på vintern och utforska de gotländska grusvägarna på hösten. När det började närma sig Gotland Grand National tänkte jag lite naivt att ”det låter som en kul lördag”, satte en bensindunk i en ryggsäck, la i ett par powerbars, en vattenflaska och drog på mig en dunjacka för att ta hojen till tävlingen. Skåpbil? Näää, sådan lyx hade jag inte då. Hojen körde jag ju på landsväg.

Minns att jag kände mig litet malplacé vid starten. Alla verkade sjukt seriösa. Proffsiga. Men jag diggade pirret innan start och tävlingen var ju sjukt rolig. Visst, jag blev omkörd och kände mig lite grann som ”killen-som-mest-bara-är-i-vägen”. Men jag blev inte sist, körde fyra varv och det var väl anständigt under förutsättningarna.

Kul minne. Fascinerande hur många roliga upplevelser som motorcykelkörning gett mig. Men 570 var allt lite stort på endurobanan, till vintern fyndade jag en 250 tvåtakt och endurokörningen blev ännu roligare.

Motardframskärm var inte optimalt under Gotland Grand National. Och jag var glad att jag efter loppet i alla fall hade en dunväst att dra över offroadjackan när jag skulle köra hojen hem. Och om jag minns rätt var Rachid i depån och tog bilden.
Motardframskärm var inte optimalt under Gotland Grand National. Och jag var glad att jag efter loppet i alla fall hade en dunväst att dra över offroadjackan när jag skulle köra hojen hem. Och om jag minns rätt var Rachid i depån och tog bilden.
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.