Bild
Nästa artikel
Bilden är dock från Kåsan 2015 i Uddevalla. Kan knappast bli blötare!
Bilden är dock från Kåsan 2015 i Uddevalla. Kan knappast bli blötare!

Dags för en Kåsa

Bloggen

November är mörker, regn och lera. Misär. Kan det bli bättre? Till helgen blir det en "minikåsa" för Endurobloggen – anmäl dig du med!

Nej, jag är inte så galen att jag ska köra Novemberkåsan utan att ha tränat ordentligt. Jag har ägnat alldeles för mycket tid åt att jobba ihjäl mig för att det skulle vara en bra idé. Om det någonsin är en bra idé att köra en Novemberkåsa. Men det går ju en hel del andra ”Kåsor” under hösten. Lekebergskåsan sopade Jocke Ljunggren hem som träning inför Novemberkåsan och nu på lördag är det MC Sport Kåsan på min hemmaklubb Botkyrka MK i Stockholm. En ”minikåsa” för den som vill prova på att köra både dag och nattetapper. 
Är du inte anmäld ännu så se till att ladda batterierna till hjälmlamporna och se till att komma ut till Tullinge på lördag. Blir en kul tävling hoppas jag. 90 anmälda är vi nu. Anmälan är fortfarande öppen i Svemo TA. Att döma av filmklippen jag sett från när de bandade upp spåret så kan det vara klokt att ha med sig ett ombyte…  

Under veckan har jag i alla fall hunnit med att köra två kvällar. Ena kvällen i ett litet tajt spår i en gammal sandgrop. Superkul träning. Ligga och nöta med polaren, köra jaktstarter. Testade även hans KTM 350 med WP Cone Valve-framgaffel. Nog är det grymt fin gaffel, men Shercons KYB är allt rätt bra den med.
Fascinerande också hur mycket en litet justering gör. Jag drog ifrån i början av passet och polarens körning stämde inte alls. När jag testade hands hoj passade jag på att ställa på hans bakfjädring tre klick och tyckte att han också skulle testa den med mer kompression. Plötsligt lirade hans körningen mycket bättre och i slutet av passet var det han som var snabbast. Kanske inte så klokt justerat när jag tänker efter…


Men om måndag kväll var sandigt med mycket stalp var tisdagskvällen mer traditionell svensk novemberenduro. Regn. Lerigt. Sten. Rötter. Kul körning det med – på sitt sätt – men med sådana förhållanden gick det tämligen långsamt och jag måste erkänna att jag gillar lite mer fart i spåret. Kanske är jag en solskensgubbe trots allt. Vi får väl se hur mycket jag kommer förbanna min egen idioti på lördag under MC Sport Kåsan. Haka på du med och utmana ditt eget pannben. 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.