Bild
Nästa artikel
Dags att varva upp 2021

Dags att varva upp 2021

Bloggen

Något händer i alla fall i garaget. 2021 är här och 2020 ska iväg. Dags att skrida till verket och börja förbereda.

Det finns något nästan pornografiskt över helt orörda motorcyklar. Du vet, den där känslan i garaget när man håller på med att förbereda den... Shercon är verkligen "ready to race" direkt ur kartongen men jag brukar ändå se över lite smått och gott. Har ett skydd för bakre bromsskiva som jag flyttar vidare till nya hojen. Någon brukar klaga på att jag kör original kedjestyrare och den skulle man kanske också kunna uppdatera. Men i övrigt är det inte mycket man behöver göra. Jag plockar bort originalkåporna för de sparar jag till försäljningen. Jag är fåfäng och gillar snygga prylar, gärna personliga dekaler och det kommer i år från ARD88.se dekaler som jag hade ett samarbete med även 2018. Ny designskiss är på ingång.

Sjukt fin fjädring på Sherco original.
Sjukt fin fjädring på Sherco original.

En annan sak jag fått lära mig är att innan jag börjar köra dessutom ska knacka till ekrarna på de nya fälgarna och därefter kontrolldra dem med ekermomentnyckel. Husqvarnas VM-mekaniker Lars Börjesson gav mig det tipset – "du har bara en chans att få ett par fina hjul" – och det är något som fastnat så det ska göras. Shercon kommer med Michelin Enduro och de kommer jag spara till VRM-tävling där det krävs FIM-godkända däck så de ska av. Jag plockar även bort originalbeläggen direkt, sparar dem till GGN eller annan tävling som är ultralerig. Original är enligt min erfarenhet tveklöst bäst i sådana förhållanden, men annars brukar jag köra Galfers belägg och de tycker jag funkar helt okej.

Jag kommer också montera barkbusters (även om det inte är så racemässigt) för jag tycker det sparar kopplingshandtag och ska väl också se till att dra fram extra el till styret. Jag kör oftast enbart med batterier till mina lampor på hjälmen, men det är alltid skönt att ha en koppling vid styret att koppla in i det fall batterierna ger sig och man befinner sig långt ut i ett kärr... Hojlampan är fortfarande en Endurotech, som jag tycker funkar riktigt bra. Har dock skadat glaset – igen – genom att köra den på max även när den börjar bli täckt av lera. Skönt dock att kunna laga det så enkelt.
Och handtagsvärme tycker jag är sköööönt på vintern. Har förfrusit händerna och lider av det när kvicksilvret inte orkar över nollan.

Snål-Ove sparar beläggen till dess att de behövs bättre... Okej, det kanske är liiiiiiiite väl snålt, men oavsett om de sparas eller inte så är det original som funkar bäst tycker jag när det är riktigt grisiga rejs.
Snål-Ove sparar beläggen till dess att de behövs bättre... Okej, det kanske är liiiiiiiite väl snålt, men oavsett om de sparas eller inte så är det original som funkar bäst tycker jag när det är riktigt grisiga rejs.

Men mest pill dessa nätter är det egentligen med att få den "gamla" 2020 Shercon i schysst försäljningsskick. Inte för att det tar så mycket tid det heller egentligen, det är ganska mysiga garagetimmar med folköl, popcorn och bra musik. Trevlig helg!

Boom-Box från Slovenien. :)
Boom-Box från Slovenien. :)
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.