Bild
Nästa artikel

Yamaha drar sig ur Enduro VM

Bloggen
Ytterligare ett bakslag för Enduro VM är att Yamaha Outsiders, det officiella fabriksteamet för Yamaha, nu drar sig ur serien.
I vilket team kommer vi att hitta Jamie McCanney nästa säsong?
I vilket team kommer vi att hitta Jamie McCanney nästa säsong?
Yamaha Europe Enduro och deras Rally Team Manager, Alexandre Kowalski har tidigare tillkännagivit beslutet att inte längre tävla officiellt i Enduro VM som tillverkare, då deras 2019 WR450F inte är homologiserad för gata. Nu kommer alltså beskedet från Outsiders Yamaha att de därmed lämnar serien.

– Jag skulle vilja tacka Loïc Larrieu, Jamie McCanney och Cristobal Guerrero för allt de gjort för teamet under de senaste tre åre. Vi ser nu fram emot nytt spännande projekt och mer om det kommer vi att berätta om senare, sa Outsiders Yamaha Racing Manager, Marc Bourgeois i ett pressmeddelande.

Loïc Larrieu ryktas efter detta komma att köra en TM EN 300 medan det är mer oklart var vi kommer att hitta Jamie McCanney nästa säsong. 

Men det här betyder dock inte att det vi blir utan Yamaha i Enduro VM. Det svenska teamet Johansson Yamaha Racing kommer finnas kvar i depån även om det inte är ett "officiellt" Yamaha-team. Teamet lär därmed under nästa säsong få en bättre sits hos Yamaha och förhoppningsvis får vi se några spännande förare i teamet. Mer om detta längre fram...

För Enduro VM kan man inte annat än konstatera att det är ytterligare ett bakslag. Även om Johansson Yamaha Racing blir ett inofficiellt fabriksteam med någon, eller några, supervassa förare så är det ett team mindre. KTM och Husqvarna drog sig ju ut ur VM för att satsa på WESS, vilket kraftigt decimerade startfältet – även om Alex Salvini ändå körde en Husqvarna i privatteam med stor framgång. Den 22 mars startar VM-säsongen i tyska Dahlen, det ska bli spännande att se hur startfältet då kommer att se ut. Kommer vi kanske att se någon svensk som gör ett försök? Årets VM-säsong är i alla fall bättre planerad än tidigare. De race som ligger riktigt långt bort hänger i alla fall ihop, vilket förenklar resorna för teamen.
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.