Bild
Nästa artikel

Vinterenduro utan vinter

Bloggen
Det är ont om snö men vad gör det? Vi testar ändå att köra vinterenduro då Östra Open gick i Botkyrka. Jäklar vad skoj det var!
Foto: Christer Andersson/cafoto.se
Foto: Christer Andersson/cafoto.se
Lördagen bjöd på riktigt härligt väder och vi var 215 startande i den lokala vinterendurocupens deltävling på Botkyrka. Det här med att tävla i enduro är verkligen suveränt. Det kan inte finnas någon billigare motorsport att hålla på med. Jag som fått betala tusenlappar för något så enkelt som att simma, cykla, springa är helt fascinerad över tävlingar som kostar 250 kronor att köra. Så ska det vara! Bra arrangerat, enkla regler, härlig stämning och riktigt kul bana. Inget snöspår så klart, knappt att vi har snö alls i Stockholm men marken var bra frusen så greppet kunde man inte klaga på. 

Jag gillar verkligen tävlingar och speciellt starten. Tycker alltid att det är roligare när det är många förare runt omkring. Det finns en känslomässig uppladdning i det, men vi ska inte analysera det där alltför djupt. Kort sagt, det är full gas, en kvart per varv och fem varv oss motionärer. Snabbast tid vinner. Jag hade premiär i gubbklassen och även om det inte gick så fort som jag önskade så slog jag i alla fall polarna. Och det är kanske det viktigaste av allt, annars hade man ju fått höra det vid varenda fika i hundra år.   

Kul körning och jag känner verkligen att jag måste tävla mycket mer i år för att lära mig köra snabbare. Tävling är bra träning! Det är ju bara att konstatera att jag måste få upp farten tämligen omgående. HIttade tre i resultatlistan som körde Novemberkåsan i Uddevalla. Allihop hade de varvtider ganska exakt 8% snabbare än mig. Ni förstår, jag gillar att analysera för att få litet grepp om det här... Det finns ju inte så många andra sätt att bli snabbare än att faktiskt träna och tävla mer. Det är bara att fortsätta tugga sig framåt. 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.