Bild
Nästa artikel

Vinter är också enduro

Bloggen
Inget vinterväder i Stockholm just nu, men Kung Bore kommer säkert vad det lider. Datumen för årets vinterserien har i alla fall lagts in i kalendern.
Snapshot från Östra Open på Botkyrka 2016
Snapshot från Östra Open på Botkyrka 2016
Tro det eller ej, men det är faktiskt lite skönt att ha en liten paus från allt med enduro. Känns som att det är nyttigt. Man blir liksom ännu lite mer taggad på att komma igång med träningen igen. Okej, nu har det väl lite att göra med att jag håller på och ska flytta, men just nu blir det inte enduro på några veckor. Jag väntar nog in lite minusgrader. Men även om körningen ligger nere var jag så klart tvungen att kolla hur det står till med den lokala vintercupen Östra Open. Klart att Team Knatte-Fnatte-Tjatte ska vara med va? :-)

Det här är allt en stor fördel med enduro, det är en riktig året-runt-sport. Dubbdäcken från Novemberkåsan ser ju fortfarande rätt fräscha ut, hur konstigt det än låter. Vi körde väl för klent.

Datumen för Östra Open är preliminärt 7/1, 14/1, 21/1, 4/2, 11/2, 18/2, 4/3, 11/3. Jag kan verkligen rekommendera serien, väldigt avslappnad och rolig. Alla kan vara med. Jag siktar på att försöka komma iväg och köra de första i alla fall, sedan tror jag att det blir lite svårt eftersom jag förhoppningsvis blir förälder där någonstans. Tänker att det nog inte är helt optimalt att vara ute på andra heatet när vattnet går.

Jag tror annars verkligen på att försöka tävla mer. Det och än mer strukturerad träning är nycklarna för att lyfta farten ett par snäpp. Kör man de som är snabbare så blir man också snabbare, så enkelt är det. Kollar man våra tider, oss polare emellan, så kör vi närmast identiskt. Vi tränar så mycket tillsammans att farten har blivit densamma för oss allihop. Fler tävlingar tror jag är bra, det borde hjälpa till att höja farten.

Okej, då är det bara att börja se fram emot kylan då! 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.