Bild
Nästa artikel

Vem gillar leran mest på GGN

Bloggen
Det är rejält blött på Gotland och kommer att bli lerinpackning delux på lördag. Kanske gör detta också att enduroförare har fördel gentemot crosskillarna i Gotland Grand National.
Räkna med sjöslag på Öin.
Räkna med sjöslag på Öin.
Äntligen på Öin! Alltid roligt att rulla ombord på båten med 700 andra tokar. Träffade även Annie Seel som marknadsförde sin bok ”Ingen minns en fegis” ombord på båten. Kul! Den ska läsas, återkommer med recension.

Inför morgondagens race är det – garanterat – en hel del av förarna som har litet fjärilar i magen. Banan är extremt blöt, det har kommit mycket regn och jag borde kanske tagit med mig snorkel. Nu är det ju lika för alla, men jag ska inte sticka under stol med att jag hellre kör ett torrt år. Har dock haft osannolikt fina förhållanden alla år jag kört, så det var väl dags för litet tuffare bana i år helt enkelt. 
Banchefen berättade i någon intervju att de tvingats dra om banan på sina ställen. Någonstans var det midjedjupt vatten... 

Att det är blött och därmed med lera kommer dock att sänka farten och därmed dra ner skaderisken. Som enduroförare kanske man också har en liten, liten edge över alla crosskillar som verkar ha fötts med en högerhand som bara har två lägen: Av eller på. Blir det regn, och så ser ju prognosen ut, kommer det att bli galet halt på kalkstenen i morgon. Beware. 

När det gäller elitklassen så har ju Jocke Ljunggren tyvärr varit lite sjuk veckorna innan och ställer därför in starten på Gotland för att fokusera inför Kåsan, liksom Niklas Persson och Pontus Skoog. Däremot verkar Albin Elowson vara laddad. Han blev två i fjol och om jag ska tippa, lägger jag min satsning på honom. Mats ”Lappen” Nilsson står också på startlinjen och är odiskutabelt Kungen av Gotland. Kanske kan han visa att gammal är äldst? 


Kenneth Gundersen vann ju i fjol och verkar vara stark även i år, men kör inte tillnärmelsevis så mycket som Albin. Jag satsar som sagt på svensk seger. Det känns bättre i hjärtat. Men kommer Kenneth att ta det lär jag få höra det från mina norska kollegor ända fram till midsommar...

Husqvarna har dessutom tagit hit Mike Brown men även om han är gammal AMA Champ och har mer erfarenhet än de flesta i startfältet, så undrar jag om han är lika taggad för att stångas med motionärer i ett extremt lerigt lopp på en liten ö mitt i ingenstans. Men vi får väl se... 

Kalle Lundstedt på Race tipsar även om ett gäng vassa crosskillar och säkert är det en hel del av dem som har kapacitet att vara med i topp. Ken Bengtsson, Jesper Jönsson, Rikard Hansson, Eddie Hjortmarker, Oskar Olsson, Danne Karlsson, Isak Gifting och Tom Johnsson nämner han till exempel. 

Okej, nog om detta, det kommer att visa sig. För egen del såg jag till att skära mig rejält i tummen i onsdags för att kunna ha en ursäkt. ;-) Nu kör man ju inte med tummen, så vi får väl se hur mycket jag kan skylla på det. Men det ska hursomhelst bli kul i morgon!
 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.