Bild
Nästa artikel

Utmaningar 2017

Bloggen
Jag lovade mig själv att inte sätta upp några stora mål för året, men några små kan man väl ändå få unna sig? Det här tänker jag får bli mitt endurofokus för året.
Utmaningar 2017
Försökte för några veckor sedan trigga igång mina endurokompisar Stefan och Mats med ett mejl om "mål för säsongen" men det var tyst som i graven. Kanske tänkte de att "han vet inte vad han ger sig in i med småbarn" men jag funderar ändå vidare. Så agerar nämligen en sann tidsoptimist utan självinsikt. Men jag erkänner att det finns en slitning. Samtidigt som jag å ena sidan vill planera in massor med galna äventyr har jag också bestämt mig för att inte starta upp några nya stora projekt för att istället ha mer familjetid. 

Men likväl så måste man ju ha några utmaningar under ett år, eller hur? Det sporrar träningen och jag tänker att det är bra att hitta en utmaning med fokus på uthållighet och en när det gäller att bli snabbare. Det här borde ändå kunna bli ganska balanserat. Och vem vet, det kan ju dyka upp något mer äventyr efter vägen. :-)  

24 timmar enduro 
Du har väl inte missat att Gripendygnet återuppstår? Så snart de öppnar anmälan kommer jag att anmäla mig för ett dygn med enduro i Strängnäs. Polarna vet inte riktigt om att de ska köra, men jag har i alla fall bett dem redan på förhand att avsätta helgen från semestrar och annat. När den här tävlingen nu återkommer, vill man ju inte missa den. Vem vet om den körs igen 2018? Lika bra att gasa nu! Tävlingen ligger uppe i Svemo TA men är ännu inte öppen för anmälan. Datumet är 5-6 augusti, vilket tyvärr krockar med preliminärt datum för Battle of Vikings i Storstenshöjden men Gripendygnet vill jag inte missa. Jag tror att det blir en alldeles lagom dos av självspäkelse och uthållighet. Kan bli en grymt kul tävling! Först var jag inne på att skrapa ihop ett lag, men så ser jag ju att det också pratas om en Dakar-klass... Hur häftigt vore inte det!? Men även om jag drabbas av hybris ibland så kommer nog verkligheten ikapp efter ett tag. Lag eller solo, det får visa sig. Oavsett lär jag få köra så att det räcker för en helg. 


Testa en start i VRM
Det går sjukt jäkla fort i VRM, alltså Veteran Riksmästerskapet eller "SM-tävlingar för pojkar som fyllt 40". Har kollat lite statistik och de som blir topp 3 i lokala cupens motionsklass ligger ofta precis på poängplats. Men det känns ändå som ett förbannat bra mål att i alla fall försöka sig på en start. Man lär sig alltid något nytt när man ger sig ut på djupt vatten. Det här målet sätter fokus på att bli snabbare och det har man alltid nytta av även om jag får för mig att testa extrem enduro eller navigationsrallyn lite längre fram. Någon måste ju också bli sist, eller hur?
I förlängningen så måste ju målet vara att ta en poäng men det känns i ärlighetens namn närmast omöjligt, definitivt ett flerårsprojekt. Om jag tränar arslet av mig i år kanske jag kan vara i närheten av att ta en poäng 2018. Och skulle jag inte vara i närheten av en poäng, så kommer jag ändå att vara snabbare än vad jag är idag, så varför inte testa? Man kan ju liksom bara bli bättre. Hoppas bara att jag inte kommer att vara alltför mycket i vägen för andra förare… Deltävlingen i Kumla liggert ju bra till i september. Drygt sex månader är lite lagom långt bort i tid för att man ska inbilla sig att man hinner bli snabb.

Skulle nog tro att det också kan bli en sväng till Gotland Grand National som en slags avslutning på barmarkssäsongen men målsättningen där får jag klura vidare på. Hänger väl lite på hur mycket körning det kan tänkas bli mellan blöjbytena. 

Nu är ju inte de här målen så exotiska, men jag hoppas att det ändå kan bli en kul resa ändå att följa på bloggen. En bra mix mellan uthållighet och att också bli snabbare. Dags att börja träna!
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.