Bild
Nästa artikel

USA visar framtiden för enduro

Bloggen
Medan Enduro VM får allt färre deltagare verkar det vara full fart i USA. Kawasaki satsar nästa år på nytt team med Josh Strang,som du säkert känner igen som  segraren i Gotland Grand National 2015. 
USA visar framtiden för enduro
Joshua Strang är australiensaren som flög in till vår lilla kalkstensö och krossade det nordiska motståndet 2015. Redan då visade Josh (som han kallas) vilka kvaliteter han har som förare. Han lämnade australien som 18-åring för att söka lyckan i USA där han kört GNCC (Grand National Cross Country), vilket är deras nationella enduromästerskap med tävlingar som är väldigt lika de långlopp vi har i Sverige, samt deras Sprint Enduro Series som precis som namnet antyder är kortare race.

– Det ska bli kul att börja köra nya KX450. Jag körde Kawasaki i Australien under många år innan jag flyttade till USA och det här blir lite som att göra hela cirkeln, berärttar Strang som tidigare kört för Rockstar Husqvarna och är regerande mästare i Full Gas Sprint Enduro och tog en femteplats i GNCC.

Det som jag tycker är intressant är att mästerskapet i USA har lyckats få många märken att engagera sig. Kollar vi på topp 20 är det förvisso KTM och Husqvarna i topp med Kailub Russel och Thaddeus Duvall men både Yamaha, Honda, Beta och GasGas finns med i listan. Nu gör alltså även Kawasaki en ordentlig satsning i serien och bygger ett team kring Josh Strang. Kul att se att tilverkare satsar på enduro!
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.