Bild
Nästa artikel

Uppladdning 2018

Bloggen
Så här kring nyår är det väl dags att blicka framåt och sätta några mål för 2018, nyårslöften ni vet. Så här tänker jag mig mitt enduroår. 
Uppladdning 2018
2018 är ett år med föräldraledighet och ni anar inte hur mycket jag tror mig kunna träna då. MXStar-Tomas, som också är nybliven farsa, har dock berättat mer om hur verkligheten kan te sig så mina förhoppningar börjar nu mer och mer sjunka ihop.
Men oavsett det så tänker jag 2018 köra hela VRM-serien, alltså Veteran Riksmästerskapet i Enduro, som körs i samband med SM-deltävlingarna i Knobby Swedish Enduro Championship. Jag har gillat mina försök förra året och nu blir det ännu mer fokus på det. Känns som ett bra mål som binder ihop hela året och ser till att latmaskin i mig inte får för mycket fäste. 

Min målsättning för 2018 blir att ta en poäng, vilket kanske låter lite klent men jag vet att det blir jäkligt tufft (för att inte säga ouppnåerligt) eftersom gubbarna kör förbannat fort och jag är långsam. För att lyckas med det kommer jag att behöva lyfta mig rejält. Gubben Krister Thorell som dominerar serien kör ju tider som om jag inte missminner mig ligger runt plats 40-50 i SM-klasserna och det är ljusår från min fart i spåret.

Men det fina med att vara långsam är att man fortfarande kan bli snabbare. Över 40 och ändå med karriären framför sig.  ;-)

Ännu viktigare kommer att bli den interna fighten. Dels mot mot min kompis Stefan Söderberg men också Göran Segerlund och Mattias Särnholm, som allihop är litet snabbare, men precis så mycket snabbare att det inte är ouppnåeligt. Kommer bli bra race hela 2018! 


Med VRM som mitt huvudmål för 2018 och blir det inte tid för så mycket annat. Jag har planerat att köra alla nio deltävlingarna, och då struntar jag i allt annat. Blir det något mer, är det bonus. 
Gotland Grand National har alltid varit en kul säsongsavslutning men i år vet jag inte. Känner att det får växa fram. Har liksom "gjort-det-där" men WESS och alla toppförarna lockar definitivt. 
Gripendygnet är nog den tävlingen utöver VRM som jag mest är sugen på, men då kanske med fler än tre i laget. 6-timmars är en annan superkul tävling, men jag har respekt för hur mycket tid VRM kommer ta i anspråk från familjen så jag tror det är klokt att ta allt annat på volley. 

Utöver själva tävlandet har jag en målsättning om att - så klart - få igång mer disciplinerad och genomtänkt träning, ladda på med mer fysträning och rent allmännt komma i bättre form. Ja, det är väl precis som vanligt så här i nyårstider... 

Har du själv satt några mål för 2018? 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.