Bild
Nästa artikel

Tävling med axeln ur led

Bloggen
Inte så himla fiffigt att dra axeln ur led på tredje varvet. Men annars var det en kul tävling!
Tävling med axeln ur led
Tävling är bra träning och inför lördagens race hade jag festat loss med att montera nya dubbdäck, ett set Michelin AC10 som jag hittade bra pris på. Både MC-Sport och 24MX säljer dem för 3000 kronor och det tycker jag är prisvärt. 
Helgens lopp i vår lokala lilla endurocup Östra Open gick i Torstuna och det är en stenig bana. Kan inte påstå att det gick speciellt bra. Gick ut hårt och vurpade tre gånger på första varvet. Allihop på samma sätt, tryckte ut framhjulet i en sväng. Andra varvet gick bättre men hade omkörningar där det var svårt att komma om, medan tredje varvet gick rätt okej. Ja, ända till jag kraschade och drog axeln ur led vill säga.
Så. Jäkla. Onödigt. 
Jag har opererat min axel när jag var 18 år, efter att ha dragit ur den så många gånger att det blev löjligt. Operationen handlar om att flytta ligament för att på så sätt stärka skyddet mot en luxation och därefter har det varit bra. Har aldrig haft problem fram till nu. Men tur i oturen så hoppade axeln rätt av sig själv efter bara en minut, jag böjde mig fram och lät den hänga rakt ner. Plopp! 
Så. Jäkla. Skönt. 
Kunde fortsätta och fullföljde även det fjärde varvet så skadan var inte värre än så. Men ska erkännas att det ömmade rejält på kvällen och jag fick rota fram litet Voltaren, det är som lördagsgodis för en gammal kropp. Kunde inte lyfta armen över 90-grader och när jag skulle ta i för att lyfta så smärtade det rejält. Blir vila några dagar nu i veckan, ska passa på att försöka fixa litet bättre ljus, montera värmehandtag och litet annat garagefix istället. 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.