Bild
Nästa artikel

Ta hand om din handlare

Bloggen
Ibland tar vi förare våra lokala handlare för givna. Vi shoppar delar online och blir sedan förvånade när det plötsligt är konkursutförsäljning. Det är dags att slå ett slag för den lokala handlaren.
 Ta hand om din handlare

Igår smet jag förbi min lokala handlare, MC-Sport i Västberga, på väg ut till träningen. Köpte oljefilter, nya hjuldistanser (nya hojen har mindre hjulaxel) och litet annat plock för en tusenlapp. Visst, kanske hade jag sparat någon procent på att beställa sakerna online, men om det funkar väljer jag att handla av Robban och Stefan. De har mycket delar i lager och att kunna stanna till på väg till träningen är en service som jag tycker är värt att betala för.  Får alltid ett litet sting av dåligt samvete när jag shoppat online, fyndade även depåtält för 999 kronor på 24MX igår så det är väl inte så att precis allt blir genom MC-Sport. 
Nu är det här inte menat som reklam för en specifik handlare utan mer som ett inlägg kring att "handla lokalt". Visst är det sunt med konkurrens och online-handeln har absolut fått vanliga handlare att bli bättre, mer serviceinriktade, ha bättre öppettider och så vidare. Men det är också viktigt att vi konsumenter inte glömmer bort att hur vi handlar också påverkar. Man kan inte enbart handla online och sedan klaga på att det är synd att man inte kan få tag i ett framhjulslager en fredag. Support your local dealer, helt enkelt.  

På detta tema noterar jag också att det är ytterligare en auktion på måndag efter konkursen för Carla Pro Shop i Sollentuna. Finns inte så mycket kvar i denna auktion, det mesta gick väl på den första auktionen, och glöm inte att du dessutom på ditt bud ska lägga till slagavgift samt moms. Förra auktionen tror jag att det var en del som inte räknade med det, för vissa saker gick för orimligt höga priser. Länk till auktionen här


Träningsmässigt så rullar det på - även om jag hela tiden känner att jag borde träna mer. Ständigt ett litet dåligt samvete som ligger där i hjärnan och buzzar. Hade en träningspaus när jag var på älgjakt i Teurajärvi men senaste veckan har jag i alla fall fått till körning torsdag, lördag, söndag och tisdag. Ikväll blir det litet servicetid men sedan är det bara att nöta på igen! 

Taggar: Bloggen

Kommentarer

#1
2016-09-28 16:00

..och så träffar men väldigt trevligt folk hos lokala handlaren : )

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.