Bild
Nästa artikel

Statistik och målsättningar

Bloggen
Vad är egentligen en vettig målsättning för Novemberkåsan? Statistiken talar sitt tydliga språk. Det är högst orealistiskt att tro att man ska gå i mål. Men vad ska man annars sikta emot?
Statistik och målsättningar

På lunchen idag snackade vi om Novemberkåsan och min galna idéen om att ge mig i kast med helvetetsloppet nästa år. Ingen kring bordet trodde att jag kommer att ha en sportslig chans att gå i mål. Det är liksom en utmaning på ett par nivåer för tufft för en kontorsslav som mig. Man måste vara legitimerad superhjälte för en Novemberkåsa och vad de hade sett hittills hade jag inte det som titel på visitkortet. Och även om jag ibland springer ett pass på lunchen i löpartajts är det långt ifrån någon stålmannendräkt. 

Jo tack, det där visste jag redan. 

Det var i år 148 som klarade första sträckan på Novemberkåsan i Uddevalla och det var 126 som klarade de fem dagsträckorna. Men det var bara 80 som därefter genomförde första nattsträckan och därefter föll det bort ett gäng vid varje sträcka. 49 körde alla sträckor första varvet på natten. Där går den stora skiljelinjen och det var endast 31 som klarade SS1 andra varvet på natten (alltså SS11) och av dem var det 28 som sedan körde klart alla 15 sträckorna. 26 klarade detta inom respittiden.

Det var onekligen extra tufft i år. Även om det var 25 som gick i mål i Hallsberg 2011 så var det 61 i Gävle 2010, 60 i Eskilstuna 2012 och 65 i Eksjö 2013 och  93 i Värnamo förra året. Det behöver inte betyda att det någonsin är ”enkelt” för det är det aldrig. Litet extra motigt att notera att 2006, när tävlingen senast gick i Uppsala, var det bara 17 av 287 förare som gick i mål. 

Så även om jag själv inser hur oerhört svårt (för att inte säga omöjligt) det kommer att bli att fullfölja en Kåsa, så tänker jag ändå förbereda mig med det som målsättning. Sikta mot stjärnorna så kanske du i alla fall lämnar marken. Oavsett så är det bättre att göra ett försök än att bara snacka om det. Alla som startar i Novemberkåsan och gör sitt yttersta är vinnare på sitt sätt. Jag tror att oavsett vad som händer så är det resan mot målet som är den stora upplevelsen. Det här blir ett år med mer endurofokus än någonsin. Nu kör vi!

Följ gärna projektet även via uppdateringar på Facebooksidan för Endurobloggen. :-)

Taggar: Bloggen

Kommentarer

#1
2015-12-02 08:41

Klart du ska ha det som mål. Kör hårt
Vågar man inte prova det okända så kommer man inte långt :)

#3
2015-12-03 17:20

Tackar för stödet. Kan behöva det när jag sitter fast i ett kärr nästa år! :-) Men som sagt, man vet aldrig vad man klarar av om man inte utmanar sig själv.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.