Bild
Nästa artikel

​SOS Racing Parts Customized Wheels

Bloggen
Det börjar bli dags att fila till gamla hojen inför årets endurosäsong. Nya hjul kommer förhoppningsvis att trolla fram fart för gamlingen i spåret.
​SOS Racing Parts Customized Wheels
Att ha flera set hjul är närmast en självklarhet och blir extra viktigt på vårkanten när man inte bara switschar mellan tävlings- och träningsset, utan också mellan dubb och inte dubb, beroende på före. Jag har litet träningspaus just nu, har varit förkyld och ska dessutom bygga nytt kök i sommarstugan. Man har alltid något att göra tydligen... Men det gör också att det är ett bra läge att dra igång ett litet renoveringsprojekt av hojen. Min EXC-F 350 är rejält sliten, så nu är det dags för både maskinell och utseendemässig uppfräschning. Till säsongen blir det också nya hjul! 
SOS Racing Parts är en skandinaviska firma som bygger högkvalitativa hjul för enduro och cross. Naven byggs i samma fabrik som tillverkar delar till vindkraftsverk och genomgår samma kvalitetskontroll, de är både genomlysta och numrerade. Naven är svarvade i flygplansaluminium av högsta kvalitet och har intressant detalj med dubbla kullager från SKF på drevsidan för bakhjulet och 36 ekrar, vilket gör dem extra starka. Fälgbanorna är från klassiska Excel, antingen Takasago Signature, eller A60 som är ännu starkare.
Ekrarna monteras med hjulet i en jigg och är förspända med moment för att säkerställ att du inte ska behöva efterdra dem. Ekrarna är fyra millimeters Pitbull och nipplarna är i lätt aluminium för så låg vikt som möjligt.
De här hjulen med A60 fälgbana väger in på 4165 gram för bakhjulet och 3455 gram fram.
Fälgarna kan dessutom customiseras genom en mängd olika färgval, 10 olika färger finns att välja emellan. Vill du ha rosa ekrar så går det att beställa! Kolla in konfiguratorn på sosracingparts.se för att skapa dina egna hjul.
Priserna startar på 9000 kronor för ett set och det får anses mycket prisvärt med tanke på specifikationen och byggkvaliteten. Vi kommer att testa dessa hjul under året och återkommer med utförligare omdöme senare under året.
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.