Bild
Nästa artikel

Sladden ur för Alta Motors

Bloggen
Elcrosstillverkaren Alta Motors lär igår ha stängt ner verksamheten och skickat hem alla anställda. Synd på en lovande produkt.
Sladden ur för Alta Motors
Alta Motors var på god väg att få ihop en affär med Harley-Davidson, men de drog sig enligt uppgift ur affären och bestämde sig för att starta ett eget utvecklingscenter inom eldrift, förlagt till just San Fransisco där även Alta Motors håller till. Alta Motors är vad vi förstår till salu och lär ha haft, eller har, ett par intressenter som tittar på att köpa det. 
Att man nu stänger kontoret och skickar hem de anställda skickar onekligen en tydlig signal om att man bränt upp det startkapital man haft, så gissningsvis kommer vi att få se en affär för märket inom kort.

Vore synd om inte Alta Motors kunde fortsätta utvecklingen. Av de elhojar vi sett hittills är det här onekligen en av de mest lovande för MX och enduro och enligt uppgift lär de ha sålt över 1000 stycken hittills i år. Modellen Redshift MXR har 50 hästar och väger in på 117,5 kilo, laddas fullt i ett vanligt 220-uttag på 1,5 timme. 

Okej, elhojar är kanske inte allas ”cup of tea” men för oss som tycker att det är en häftig utveckling är det verkligen synd om de nu får slå igen butiken. 

Det är sajten asphaltandrubbers som rapporterar kring detta, se länk här intill. 
Taggar: Bloggen

Kommentarer

#1
2018-10-19 11:27

Väldigt tråkigt. Har tittat på många provkörningar av Alta och det varkar vara en mycket genomarbetad hoj. Kör själv en KTM Freeride E-XC och älskar den. Alta'n hade helt klart varit nästa steg om jag skulle byta upp mig. Hoppas någon med grov plånbok köper upp konkursboet och får snurr på tillverkningen. Det behövs fler elhojar!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.