Bild
Nästa artikel

Six Days Enduro är igång i Chile

Bloggen
Det är bra race på gång i Chile där den klassiska lagtävlingen ISDE precis startat. Sverige är nia efter första dagen. Leder gör USA med ultrasnabba Taylor Roberts som vassaste förare just nu.
USA har ett starkt lag med Taylor Roberts, som var snabbast under första dagen.
USA har ett starkt lag med Taylor Roberts, som var snabbast under första dagen.

Nu är det dags för ISDE International Six Days Enduro, som i år går i Chile, i kustorten Vina del Mar. Sverige kommer med tre landslag; seniorlaget innehåller Albin Elowson, Robert Friberg, Oliver Nelson och Rikard Hansson. På juniorsidan är det John Salomonsson, Oskar Ljungström och Noa Largén som ersätter skadade Pontus Skoog.
Damlandslaget består av Amanda Elvin, Martina Reimander och Emilia Reimander. Dessutom kommer ett klubblag från Team Östra att delta med förarna Alexander Gunnerheim, Adam Andersson, Lucas Vågberg.

Snabbaste föraren första dagen var USA:s Taylor Robert och han var så klartnöjd med dagen: 

– Att vara i den här positionen efter första dagen är så klart lovande. Förra året förlorade vi hela racet första dagen och det misstaget vill vi inte göra igen. Alla har verkligen lyft sig idag. För egen del har det varit en riktigt bra dag, jag gjorde bara ett riktigt misstag och blev som sämst trea på specialproven. 

Racet för svenskarna följer man bäst via Race Magazine som har reportern Kalle Lundstedt med på plats. Följ dem gärna på deras YouTube-kanal. Senaste inslaget med första dagen hittar du här nedan.

Man kan konstatera att första dagen var grymt dammig. Sveriges seniorlag är nia, leder gör USA tätt följt av Australien och Spanien strax efter. Italien ligger fyra och regerande mästarna Frankrike femma.

För Juniorerna har det också gått bra inledningsvis; de ligger sjua och klassen leds av Italien och Frankrike före USA. Damerna ligger femma och inte förvånande leder där Australien före USA och Spanien. Kommer Australien att kunna ta sin sjätte raka seger i damklassen? 

Men som sagt; första dagen är första dagen. Därefter blir seedningen bättre för de snabbaste förarna och veckan är lång. Albin Elowson blev 23:a totalt första dagen.

Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.