Bild
Nästa artikel

Serva bör man annars dör...

Bloggen
Senaste veckan har det rullat på med träningen och plötsligt hade fjädringen gått alldeles för långt utan kärlek.
Serva bör man annars dör...
Jag är sjukt nöjd med nya KTM EXC-F 350 Six Days. Nu har jag ju inte provkört någon fixad fjädring till hojen, men även original funkar den fint för mig. Jag ligger rätt för originalfjädrarna och kommer nu att bara göra en service, inte bygga om gaffeln. Men jag har litet ångest över att jag skjutit på servicen litet för länge, eller rättare sagt att jag inte kunde hålla mig från att träna sista tiden. Hade tid för service först idag av gaffeln men har kört sex av de senaste tio dagarna och då plockar det ju på timmar snabbt. Gaffeln kändes inte alls bra senaste passen, framförallt problem med lågfartsdämpningen som jag inte upplevt tidigare.

Teorin från Bengt-Erik som meckar fjädringen var att det är problem med returdämpningen som inte hinner jobba ut, vilket resulterar i att den kan packa ihop vid många små stötar. Nu gör jag dock ingen omshimsning av gaffeln, väntar med det till nästa service. Det kan så klart också vara någon annat problem. 

Bara att hoppas att det blir bra framöver.

Annars är det så klart en hel del annat att få ihop inför tävlingen. Fyndade depåtält häromveckan och idag köpte jag ett elverk till mig och polarna. 2.7 kW ska väl klara att driva ett litet team? Snart har vi jackat upp oss på så mycket prylar att vi måste köra ett år till. Med tanke på hur långsamma vi är, tror jag att det kanske är klokt att se det här som ett flerårigt projket redan från start. Och kanske alra bäst att säga det redan innan man kört första gången? Finns ju risk att man den 6 november säger "aldrig igen"!
Taggar: Bloggen
Serva bör man annars dör...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.