Bild
Nästa artikel

Rykten om Dakar 2020

Bloggen
Efter tio år i Sydamerika talar nu envisa rykten om att världens tuffaste motortävling återvänder till Afrika. Sant eller falskt? Vi har i alla fall bild på den planerade rutten…
Rykten om Dakar 2020
När man skriver blogg kan man som journalist tillåta sig att delta i ryktesspridning, spekulationer och allmänt garagesnackande. Jag drabbas varje vinter av ett litet ökenvirus och Dakar är ett lopp som ingen som gillar uthållighetssporter och motorsport tydligen kan undvika att bli lite förälskad i.
Efter tio år i Sydamerika snackas det nu allt mer om att tävlingen ska återvända till Afrika. Ett rykte som fick extra fart i brasan efter att Angolas motorsportorganisation Federação Angolana de Desportos Motorizados la ut en bild på Facebook med en rutt genom just Angola, Botswana, Sydafrika och Namibia med bildtexten – ”Bra rutt för Dakar”.
Det behöver så klart inte betyda något alls. Andra rykten talar för att det är Saudiarabien som är intresserad av köra loppet och att det skulle gå där mellan 2020 och 2024. 
Anledningen till en flytt uppges vara främst ekonomiska skäl. Länderna i Sydamerika har inte ekonomi för att fortsätta cirkusen, de får betala arrangören för att tävlingen ska köras och det var anledningen till att det i sista stund bara blev tävling i Peru i år. Ingen vill ha den typen av sista-minuten-fix när man arrangerar ett lopp av Dakars dignitet och när rutten lär avslöjas, vanligtvis framåt juni är min gissning att det blir en annan kontinent.

Var tror du att det kommer att gå 2020? 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.