Bild
Nästa artikel

Ryggont från helvetet

Bloggen
Jag vet, man ska inte klaga, men med ryggont så förvandlas man från glad enduromotionär till till en grinig gammal gubbe snabbare än någon hinner säga rhomboideus eller trapezius.
Ryggont från helvetet
Efter att jag kom hem från stugan luftade jag broms och koppling, bytte den hydraulvätskan, svårare fel än så verkade det inte vara. Hann med en kvällsträning i tisdags i finväder, mest bara för att se att hojen funkade. Jag har ju fyllt gubbe och med det kommer tydligen också gubbkrämpor som ett brev på posten. Vaknade i tisdags med ett ryggont från helvetet och det blev inte direkt bättre av att jag 1) sprang till jobet och 2) försökte köra enduro på kvällen.

Någon som har tips på hur man blir av med ryggvärk? Det mest irriterande är att jag inte riktigt vet hur sjutton jag fick det. Sprang förvisso 14 kilometer asfalt på måndag kväll men det "borde man väl klara utan att åldras 30 år" kan man tycka. Är det så här det är att vara gubbe? 

Har nu testat massage, linnement och voltaren men även om det är bättre idag så känner jag mig som 70 år. Bådar inte så gott inför helgen när det är träningsläger i Orsa. Men jag lär mig i alla fall latinska namn på muskler, det är ju alltid något, i övrigt så är jag mest bara en grinig gammal gubbe. Någon dag till med den här värken och jag kommer antagligen att börja sätta upp lappar i tvättstugan, skriva insändare i lokaltidningen och dyka upp i "Ring P1" på radion.

Tror jag bokar en till massagetid innan det händer. 
Taggar: Bloggen

Kommentarer

#1
2016-05-14 09:28

Ryggont från hel-.... , japp , du är gnällig ... & Massage är en förebyggande åtgärd, precis som styrketräning är...., ryggskott är mening att man skall röra sig så går det över fortare än att vara still - vad du har för ont - vet ju inte jag....men mest troligt "bara'" en nerv i kläm.... _ _ _ _ kom igen när du får ryggmärgen i kläm !! Där kan vi börja prata helvetisk smärta - Mvh "den store" ;-)

#2
2016-05-16 07:58

Hej!

Kan rekommendera att börja gå till en kotknäckare regelbundet. Därefter börja med riktig gymträning med satsning på rygg. Har haft många problem sen en skidolycka men med just hård gymträning har smärtan i ryggen uteblivit

Mvh Fredrik

#3
2016-05-16 07:59

Kan tillägga att självklart träna ryggen lätt den första tiden

#4
2016-05-16 13:40

Stretcha baksida lår, på lite olika sätt, brukar vara en nyckel för min del. De musklerna fäster långt upp i ryggen. Med de stela, så blir jag först stel i ryggen och får sedan problem. Jag har provat allt möjligt och det är det bästa för mig. Styrke-yoga av något slag brukar vara riktigt bra. Då får du både stretch och bål-styrka. Lycka till!

#5
2016-05-18 16:31

Kontakta idrottsläkare med ortopedisk specialistutb. Eller skriv egenremiss till närmaste ortopedmottagning.
Berätta att du haft lokaliserade smärtor - som besvärar ditt liv, sömn och arbete - i tre (3) månader (annars avfärdas du som ryggskott) o att det nu är aktuellt med diagnos, kräv remiss för helst till MR.
Kräv adekvata behandlingar av orsaken till din värk.
Allt med högkostnadsskydd.

#6
2016-05-18 18:11

Ja, ja, jag vet @Ronin, det var ett gnälligt inlägg. Så jäkla farligt var det inte. Man ska inte gnälla.

Tack för tipsen Fredrik, Anders och Fastbiker. Har inte suttit ner på kontoret senaste veckan och det måste uppenbarligen bli mer för strech och bålstärkning också. I'm on it.

#7
2016-05-19 17:21

Sjukvård är en kunskaps- och teknikintensiv aktivitet, där fattas inget i Sverige.
Men tillgängligheten till en doktor är bättre i t.ex. Albanien.
Nu är digitalt läkarbesök via videolänk möjlig med appen "Kry" och mobiltäckning.
Appen ska vara nerladdad i telefonen. Betalning görs med kreditkort.
Vårdmötet sker med videolänk oavsett var i landet, eller i världen, du befinner dig.
Eftersom det inte går att undersöka patienten fysiskt kan allt inte alltid ske online.
Men patienten kan efter instruktioner känna igenom kroppen o trycka på vissa punkter på on line-läkarens förfråga.
1. logga in med BankID
2. ge anamnes o beskriv symtom.
Ställ din fråga
3. boka tid eller stå kvar för drop-in-tid
4. betala med kortet.
299:- á 15min läkarbesök
5. efter tidsbokning sker videomöte o du påminns med sms
6. journal förs enligt patientjournallagen.
e-recept skickas till apoteken.
vid behov skrivs remiss för fortsatt utredning o skickas till vald vårdgivare
i din närhet

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.