Bild
Nästa artikel

Romaniacs och garagekvällar

Bloggen
Medan Romaniacs körs så spenderar jag mina kvällar i garaget med diverse mekprojekt. Tyvärr inte de allra roligaste projekten...
Romaniacs och garagekvällar
Jag vet, så intressant är det kanske inte med nya dekaler men jag blev ändå väldigt nöjd med finishen på hojen efter att ha dekaltrimmat häromkvällen. Har lite mer fix kvar på den innan helgen, men först är det crossbussen som måste få lite kärlek i form av nya bromsskivor runt om. Vi har en VW Transporter T5, en 2.5 TDI som har gått 43.000 mil och jag vet inte om vi haft tur men ännu så länge har den gått fruktansvärt bra. Enda problemet med att ha en gammal bil är dock att de här meksessions som trots allt måste till med jämna mellanrum, alltid blir sena nätter - eftersom det alltid är första gången vi gör något så tar det ju hundra år att klura ut hur saker ska göras. Men man lär sig väl. Hursomhelst är besiktning bokad till i morgon så även i natt lär det bli några timmar med att banka på muttrar för att hinna byta skivorna fram, bak gjordes i natt så det är i alla fall fräscht.
Prisskillnaden på bromsskivor var helt sanslös, på Mekonomen skulle de ha över 5000 för skivor och belägg, istället fiskade jag upp ett kit för 1500 spänn i Tyskland. Den mellanskillnaden kan man göra mycket för. Vad originalprylar skulle kostat vågar man ju inte tänka på.
Hade sällskap av min polare Stefan som också varit skadad senaste tiden. Lite mysigt att dricka folköl och knacka rostiga bultar. Det finns en viss tillfredsställelse i att ha ett sådant där jobb klart. Nu är det bara framskivorna kvar... 

Ingen körning för mig ännu alltså, men äntligen börjar handen kännas vettig igen. Lite upptagen med semesterfirande i nästa vecka men därefter blir det träningsläger för att komma igång igen. Körabstinensen är ju typ total. För någon som typ behöver köra mer än det finns dagar kvar till Novemberkåsan så var det ju lite osmart att skaffa sig ett par söndertrasade ben i handen. Men nu är det som det är, man får helt enkelt bara göra det bästa av det.


Annars är det väl mest intressanta som händer i endurovärlden just nu nya Husqvarna 2017 som Jocke Ottosson är och provkör, han har förresten även varit och kört Beta RR, och de provkörningarna kommer säkert här vad det lider. Annars är det väl Red Bull Romaniacs som är det roligaste som händer just nu. Du följer väl det? 

Jocke Ljunggren, som vann Superenduro SM häromdagen, kommer att få lite konkurrens av Wade Young på Battle of Vikings i Storstenshöjden utanför Örebro i slutet av juli. Noterar att Wade blev åtta på prologen. Blir coolt att se honom mäta sig mot Ljunggren! Graham Jarvis vann ju Erzberg överlägset och blev trea på prologen, ska bli spännade att se om han kan ta hem även Romaniacs. Jonny Walker tvingades tyvärr bryta första dagen, slog upp en skada i sitt ben och det är ju riktigt synd. Tyvärr verkar det vara något strul med resultaten för jag ser inte dem på nätet för dagens etapp. Kolla gärna länken intill för att se dem. Även Paul Bolton har tyvärr brutit. 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.