Bild
Nästa artikel

Remes till Yamaha 2019

Bloggen
Snabbaste finländaren i endurospåret, Eero Remes, lämnade som bekant TM efter tre VM-medaljer. Återfinns nästa säsong hos Yamaha i det svenska GP-teamet, som även innehåller flera svenska namn.
Remes till Yamaha 2019
Kul att se att Eero Remes blir kvar i GP-depån även 2019! Han tog VM-guld åt TM både 2015, 2016 i E1-klassen och 2018 i E2. En förare som också är känd för att ge raka besked och inte håller inne med sina åsikter. Man kan väl säga att han inte varit någon stor fantast av många av de förändringar som genomförts de senaste åren i EnduroGP.

Johansson MPE är inte ett fabriksteam men efter att Yamaha officiellt dragit sig ut ur EnduroGP är det Yamahas viktigaste team inom enduro. Med förare som Eero Remes lär det kunna bli bra resultat också. Kul att se att Marcus Adielsson, som även gjorde en fantastisk körning under Novemberkåsan, kommer att köra Youth Cup för teamet. Youth är som namnet antyder ungdomsklassen för förare upp til 21 år och max 125 kubik, medan Junior är för förare upp till 23 år och i två olika klasser beroende på motorstorlek.

Vi hittar även Patrik Andersson som kommer att tävla i Enduro Open World Cup Senior, vilket är en ny klass som är tänkt för att göra tävlingarna öppna för privatförare. Det är steget under EnduroGP och Senior är för förare som är 37 år eller äldre.  

Första VM-deltävlingen körs i tyska Dahlen den 22-24 mars och det ska bli spännande att se hur det kommer gå för Johansson MPE. 

Här är övriga förare som teamet innehåller:
Junior:
Wil Ruprecht (Australien)
Alex Walton (Storbritannien)
Priit Biene (Estland)

Youth:
Marcus Adielsson (Sverige)
Hugo Svärd (Finland)

World Cup Senior:
Patrik Andersson (Sverige)
Taggar: Bloggen, Yamaha

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.