Bild
Nästa artikel

Rehab före race

Bloggen
Istället för att köra - och kolla - race är det istället rehab. Så sjukt trist när det går så många roliga tävlingar. Just nu är det ju Enduro EM i Skövde!

Det här med att vara skadad är verkligen sjukt trist. Det kryper i kroppen. Istället för att njuta av Karlskogas endurobanor under sommaren blev det en sjukgymnast och rehabövningar i sommarstugan. Körsuget är just nu enormt, speciellt efter att ha kollat Kimmo Ilvonens videoklipp från Gripendygnet, en tävling vi körde i fjol och som jag verkligen gillar. Håller verkligen tummarna för att grabbarna i FMCK Strängnäs med Roger Glennhammar i spetsen inte bränner ut sig och återkommer även nästa år. Den tävlingen vill jag verkligen köra igen.

Förhoppningvis räknar jag med att kunna tävla igen när vinterserierna drar igång och börja träna lite smått på hojen någonstans i oktober-november. Nu är jag känd för att vara optimist, men man måste ju ha mål, eller hur? 

Korsbandet är ju av, men jag har i alla fall kunnat börja cykla och det är verkligen rehab deluxe en sådan här sommar. Målet just nu i höst är väl typ att bli världsbäst på rehab. Ni fattar inte hur skönt det var att gå från 5 minuter cykel till 10, 40, 100 minuter. Tyvärr fortfarande litet för korta pass för att stanna och fika men det kommer väl det med.  

Rehab före race

När man nöter cykel passar det med podcasts. Lyssnade precis på MXstars podcast med intervju med Marcus Frendén, riktigt intressant som alltid. Kolla gärna in deras snack. Länk här intill.

I helgen är det Enduro EM i Skövde och det är synd att jag inte kan vara där. Hade aldrig tänkt köra, men som åskådare. Tyvärr bröt ju Albin Elowson redan efter tre prov. Jäkligt synd för han har ju verkligen hittat farten när han bytte tillbaka till sin Husqvarna. Kul också att hjälten Anders Eriksson gör en comeback i tävlingsspåret. Anders kör i Veteranklassen, eller Senior som det heter på europaspråk. Vissa kallar det för Antikrundan (eftersom åldersgränsen är 40 år) men man kan kalla det vad som helst då Anders visar att det ändå kan gå snabbt. Han körde sista VM-säsongen 2009 men takterna sitter i. Snabbast i klassen på lördagen, totalt 50:e tid av 160 startande. Grymt!

Kolla förresten in Tibro-MK:s försnack på YouTube här. Banan ser fantastiskt fin ut. Propagandaenduro som Anders Eriksson kallar det. Älskar intervjun med gubbarna i Senior. Olle Elm från Hagfors är min idol. Körde enduro första gången när han var 47. Idag är han 54 och efter första dagen är han i mitten av Senior-klassen (16:e av 26 startande) i en EM-deltävling. Hur coolt är inte det?! Känns skönt att se att jag har många år kvar att kunna utvecklas – och inte bara avvecklas – även om jag redan fyllt 40. Olle är en inspirationskälla.

Kan jag ha som långsiktigt mål att ta en EM-poäng innan 50? Eller är det att ha hybris?

Kul att det är så många svenskar som kör Enduro EM. Det är lovande för att nya talanger ska komma fram inom sporten. Kolla Mikael Sandstedts inslag på YouTube här efter första dagen. Mikael gör verkligen ett fantastiskt jobb att dokumentera tävlingarna.

Tyvärr saknas så klart Erik Appelqvist i Skövde. Hoppas att han kommer repa sig efter den otäcka kraschen i Östersund. Såg precis på Insta att han i alla fall är uppe och går. Krya på dig!

 

Börjar redan nu fundera över 2019. Har varit sjukt nöjd med min Sherco SE-F 300 Six Days så kanske blir det en säsong till. Vi får väl se vad det blir, just nu känns dock ny hoj litet långt borta eftersom jag oavsett inte kan köra. Men ni anar inte hur jag redan nu börjar fundera över nästa säsong. Jo, jag får litet abstinens av att vara skadad...

På återhörande kära vänner, hoppas att ni njutar av körning! 

Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.