Bild
Nästa artikel

Raceday är alltid en bra dag

Bloggen
Med helgens tävling avslutade jag i förtid det här med vinterenduro. Nu är det bara att gå in i väggen och sätta upp nya mål inför våren så att det blir mer träning och högra fart.
Raceday är alltid en bra dag
Lördag var raceday och raceday är alltid en bra dag. Sjätte deltävlingen i Östra Open gick den här gången på Åsätra utanför Åkersberga. Många berghällar och total avsaknad av snö. Inte min favoritbana, men det är ju lika för alla och som vanligt en riktigt kul tävling. Oavsett så var banan torr och utan blöthål. Totalt 191 startande och även om det enligt arrangören var fler än vad det brukar vara på Åsätta var det färre än på övriga tävlingar. Tyvärr var polaren febrig så kompissparring i spåret uteblev.

Fick lite gliring av Daniel Norén på Bridgestone när jag fortfarande inte bytt framdäck, men jag tänker att jag kör slut på de jag har och startade därför med mina slitna AC10. Jag vet, jag är ibland förbannat snål. Men det här var antagligen sista Östra för mig den här säsongen, eftersom de två sista tävlingarna byts ut mot familjefokus, och med tanke på hur vädret är... så känns det som slöseri att slänga på ett par nydubbade ED663 för vårvinterns kvällsträningar när jag har två set AC10 att köra slut på. Daniel var 8% snabbare än mig och även om jag vet att det inte beror på däcken så vill jag gärna tro det… Man måste ju ha någon ursäkt kvar. Men nästa säsong, då jäklar.

Jag har kört alla deltävlingarna hittills i år i vintercupen men tycker att det varit lite knäckande. Det är som om jag blivit långsammare. I den lokala sommarcupen hade jag bättre resultat, mätt på hur många procent jag hade före/efter mig i resultatlistan. Visst, man kan resonera som att det kanske är fler duktiga förare (procentuellt alltså) som kör vintercupen men nöjd med min egen körning kan jag inte säga att jag är. Speciellt inte med tanke på att jag dessutom bytt till ny hoj. Jag som trodde att man alltid kunde köpa sig snabbare. Mest troligt är det väl helt enkelt så att jag tränat för lite. Eller så är man helt enkelt kass. 

Måste nog hitta på någon egen målsättning för säsongen så att träningsnerven triggas igen. Det är bara att grina ut lite och sedan börja om. Mer strukturerad träning så kanske resultaten kan bli bättre till våren. Den som lever får se! 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.