Bild
Nästa artikel

Novemberkåsan krockar med Six Days 2019

Bloggen
Tyvärr kommer nästa års Novemberkåsa att krocka med Six Days i Portugal. Minst sagt väldigt olyckligt...
Robert Friberg var en av de förarna som körde Six Days i år och sedan tävlade i Novemberkåpsan.
Robert Friberg var en av de förarna som körde Six Days i år och sedan tävlade i Novemberkåpsan.
SMK Södermanland fyller 100 år nästa år och kröner det med att arrangera Novemberkåsan i Eskilstuna den 16-17 november. Men tävlingen kommer tyvärr inte att kunna ha de bästa förarna med...
"FIM har olyckligtvis beslutat att byta datum på sin stora tävling Six Days, den sammanfaller nu med Novemberkåsan 2019. Vi har efter möte med SMK Centralstyrelse beslutat att inte flytta på Kåsan. Vi beklagar att det inträffat och hoppas att det inte skapar långvariga samarbetsproblem med FIM och Svemo." berättar SMK Södermanland på Facebook. 

Det innebär tyvärr att de allra bästa enduroförarna inte kommer att kunna delta i Novemberkåsan, eller inte i SixDays, beroende på hur förarna själva väljer att prioritera. Att köra landslagstävling för sin nation torde dock smälla högre för de flesta, men jag kan tänka mig att exempelvis Albin Elowson kommer fundera en del över detta val. Albin har chans att ta hem sin första Kåsa, då den går till den föraren som kommer först till tre inteckningar i en och samma Kåsa. Men om hans form är på samma nivå som i år så torde han vara ganska självklar i ett lag till International Six Days Enduro 2019 och under den tävlingen ställs han mot de bästa från resten av Världen. Hur ska han välja? Samma sak för Micke Persson som satsade ordentligt för att lyckas i årets Novemberkåsa och även han är tämligen självskriven – förutsatt att formen finns när uttagningen sker  – att vara del av ett lag. 


Jocke Ljunggren har även han chans på en tredje inteckning i Kåsan och han kommer inte att vara aktuell för SixDays, vilket ger honom ett bra utgångsläge i Eskilstuna. Oavsett hur exempelvis Albin och Micke resonerar så kommer det att vara ett gäng förare som kör SixDays istället för Novemberkåsan. I år var exempelvis både Albin och Robert Friberg, Alexander Gunnerheim samt Adam Andersson och körde Six Days i Chile men deltog trots det även i Novemberkåsan.
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.