Bild
Nästa artikel

Meo tillbaka till Enduro VM

Bloggen
Ålder är bara en siffra. Trots skador gör nu Antoine Meo gör comeback i EnduroGP i år med Honda. Fem VM-titlar har han. Kan det bli en sjätte?
Meo tillbaka till Enduro VM
Antoine Meo har ett knippe medaljer och titlar. Redan 2002 blev han europeisk supercrossmästare, 18 år gammal, därefter fransk motocrossmästare 2003. Men det var efter 2008 då han blev endurokille som karriären verkligen tog fart. 2010 och 2011 var det VM-guld med Husqvarna, 2012 och 2013 med KTM samt även 2015 innan han bytte till att köra Dakar. Han blev sjua i sitt första Dakar 2016. Trots skador blev han fyra 2018 men fick där också avsluta rallykarriären. 
De flesta trodde nog att Meo där och då lade hjälmen på hyllan. Men så är alltså inte fallet. Älskar man sporten så övervinner man tydligen sina skador – eller kanske bara ignorerar dem. 35-åringen kommer i år att köra Honda åt det italienska teamet RedMoto, som får anses vara så nära man kommer ett japansktfabriksteam. Värt att notera är att Honda i år också har Alex Salvini som förare, vilket ger ett extremt erfaren laguppställning till årets säsong.

Det heter att "ålder är bara en siffra" men det brukar sällan gälla inom sport. För mig imponerar det att kunna vara med i Enduro VM långt över 30. Alex Salvini är 34 år och kunde tagit VM-guld i fjol om han inte haft maskinproblem. Taddy Blazusiak är i toppen av SuperEnduron och fyller 36. Och vi ska ju inte prata om extremenduro-gubben Graham Jarvis som fyller 44... 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.