Bild
Nästa artikel

Lyxiga garageprylar underlättar

Bloggen
I och med att jag numera kör mer enduro betyder det också att det går mer tid än vanligt i garaget. Gjorde en skön investering till i år i och med en däckmaskin - men hur blir man RIKTIGT snabb på byte?
Lyxiga garageprylar underlättar
Jag vet, alla som kör enduro borde vara lika snabba som Jessica Jönsson på att lägga om däck. Jag är inte ens i närheten, men som med allt så kommer det väl med träning. Men som sagt, jag är inte bra, ett antal slangar har punkterats genom åren... Till i år bestämde jag mig för att testa en däckmaskin. Det är ju ovärderligt om man kör mousse men jag tycker att det är mycket värt även med T-lock eller tjockslang. 
Kollade först på en Rabaconda, men har inget större behov av att ha den med ut på tävlingar ännu. Jag och polarna har alltid med ett extra hjulset på tävlingar istället. Så länge vi inte punkar samtidigt så har det funkat bra... 
Hursomhelst, köpte en däckmaskinen från 24MX sedan i vintras och den lirar fint. Den plastöverdragna ringen som ekrarna vilar mot slits dock snabbt, men det påverkar inte funktionen. Hade gärna sett att den var så hög att jag kunde jobba i ståhöjd, men de modeller jag kollat på som har den funktionen är klart dyrare. Finast verkar TMT4 från Estland vara, men så kostar den också drygt fyra laxar.
Det är klart att det är smidigt med en som kan fällas ihop men jag tycker att den här är stabil och jag har plats i garaget. 

Är det värt en tusenlapp för en däckmaskin? Ja, jag tycker det, det gör det enklare att kränga och det känns lite lyxigt att unna sig ett sådant verktyg. Fortfarande går mina byten absolut inte fort. Snabbare, ja, men inte sådär blixtrande fort som man kana se de som verkligen kan göra det.  

Vilka är dina bästa tips vid däckbyte? Hur blir man RIKTIGT snabb på att göra dem? Är det bara övning och sedan mer övning som gäller? Borde jag köra med riktigt smörj istället för fönsterputs, eller såpvatten, för att få däcket att glida på bättre? Måste jag ta i mer? Borde mina biceps vara större? Det är ju när den sista delen av däcket ska på som jag tycker att det oftast krånglar. Även om jag inte lägger om några däck just nu med bruten hand så får du gärna ge dina tips. Mottages tacksamt. 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.