Bild
Nästa artikel

Krossade förväntningar

Bloggen
Att vara optimistisk betyder också att man ibland har har förväntningar som är helt orimliga. Jag fick precis svaret från magnetröntgen och veckor blev plötsligt till månader.
Krossade förväntningar
Det är farligt att ha för höga förväntningar. Efter smällen med knäet trodde akutläkaren inte att något var av, men för att vara riktigt säker så skickades jag till Artokliniken som är specialister på just knäskador och de i sin tur skickade mig på magnetröntgen. För egen del hade jag redan börjat planera för att köra enduro inom någon vecka. Någon skulle kunna hävda att jag är lite överoptimistisk… Visst, uttänjda ledband kan ta upp till åtta veckor men jag - som ju är så ung och med fantastiskt läkekött - skulle nog klara det på tre veckor. SM i Östersund råkade ju ligga i den veckan. Att jag ska köra ”Veteran Riksmästerskapet” kunde kanske tala för att jag inte är så ung längre men det blundade jag för medan jag magnetröntgenmaskinen surrade. 
Svaret blev tyvärr inte så bra när läkaren sedan ringde efte att ha kollat röntgen. 
”Precis som vi trodde så är främre korsbandet av, det bakre skadade och ledbandet kraftigt uttänjt”. Vadå av? Det där passade inte alls in i mina planer. Det var ett samtal som verkligen sänkte mig. Rehab istället för race. Månader istället för veckor.
Ingen planering av sommarens enduropass i Karlskoga, Laxå och Hallsberg. Istället blev det till att söka upp bästa sjukgymnasten som har tid direkt. Måste komma igång med rehab så snabbt det bara går tänker jag, sedan får det väl ta den tid det tar. Googlade så klart ”rehabtid främre korsbandsskada” men ”7 månader till ett år” var kanske inte riktigt det svaret jag ville ha.
Efter semestern tillbaka till Artokliniken för att kolla på skadan igen, kanske blir det operation men då blir det ju ännu längre rehab… Min målsättning just nu är att köra stenhårt med rehab för att slippa operation, men man får väl se om det funkar eller inte.
Känns inte så litet trist för att vara helt ärlig. Jag hatar att vara skadad. Det kliar liksom i hela kroppen även om det bara är knäet som är paj.


Har du haft liknande skada? Ge gärna en kommentar med tips och råd så att jag får rehabtiden att gå så snabbt som möjligt. 

Okej, det är semester, solen skiner och vattnet är hyfsat varmt så livet kunde vara värre. Det finns öl i kylen, ett staket som ska byggas och en gammal moppe som inte startar så helt sysslolös behöver jag inte heller vara. Trevlig semester på er allihop!
Taggar: Bloggen

Kommentarer

#1
2018-07-18 13:23

Trist att läsa!

Drog själv av främre korsbandet sent i våras, sista skidhelgen...

Det jag kan säga är att du är inne på rätt spår, du har fått det undersökt med hjälp av magnetkameraundersökning och du tänker på rörelse och träning direkt - bra!

Det finns övningar på nätet, såsom släpcykling, tåknip, fotvickningar/fottramp, lårspänning mm
Jag började med de dagen efter skadetillfället, de är samma efter ev operation, man börjar med små små rörelser och sedan går det fort.
Då du har skadade ledband också... följ råd från sjukgymnast - be gärna om övningar per telefon innan ev första besök.

Själv har jag opererat mig för 2,5 vecka sedan, har varit tungt i värmen men kommer troligen vara värt det om 30 år när jag inte orkar träna lika mycket.

Träning är måste oavsett operation eller ej, bra inför operation också då det förkortar återhämtningen efter.

Kämpa på Magnus!

//Tommy

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.