Bild
Nästa artikel

Kan man lära gamla hundar?

Bloggen
Jag är övertygad om att man kan just det, lära gamlingar ett och annat nytt. Även om vi är plus 40 så finns det ju ingen anledning till att vi inte kan bli snabbare så därför bokade vi in ett träningsläger i Orsa.
Kan man lära gamla hundar?
Jag och polarna har tidigare varit och kört i Söderhamn flera gånger med Stefan da Silva och även om vi inte är några elitförare så har i alla fall varje träningsläger gjort att vi lärt oss mycket nytt. Det är egentligen litet fascinerande att inte fler bokar upp sig på träningsläger. Vi spenderar allihop massor med pengar på däck, reservdelar och motorcyklar, åker på tävlingar, men träningen den ska helst inte kosta en krona. I jämförelse med andra sporter tror jag att vi som motionärer inom enduro - generellt - är ganska dåliga på att ta hjälp för att utvecklas. Eller har jag fel? 
Det här kan ju också bara vara min egen känsla, men inom de klubbar jag känner till här är det ingen som kör några mer koncentrerade träningsupplägg för sina medlemmar med inriktning på enduro. 

Hursomhelst; jag är ödmjuk inför det faktum att jag är långsam i spåret men också fast besluten att göra något åt det, så vi bokade ett träningsläger i helgen som var med RG3 uppe i Orsa, och med lItet extra fokus på justering av fjädring eftersom det är deras specialitet. Missade tyvärr Karlströms Cup men det träningslägret gav mer timmar på motorcykeln och borde - teoretiskt - göra att nästa tävling går bättre. 
Om man nu kan lära gamla hundar sitta vill säga... 
Kul att köra ny bana och med Anders Becker'n Johansen som instruktör så var det dessutom lärorikt. Killen kör EM i Extrem Enduro och blev femma i Battle of Vikings, imponerande när han visade "hur-det-ska-gå-till". Riktigt kul att dessutom köra riktiga sandspår, vilket det är i Orsa, till skillnad mot det stenparadis som jag kör normalt i Botkyrka. Blev lite lätt omställning av fjädringen vid gårdagens pass kan man säga... Hade inget riktigt flyt tyckte jag, men all träning är någonstans bra träning. 

Beställde nya däck idag, så klart i sista minuten, för att ha till 6-timmars i helgen då det blir lagtävling i Eskilstuna. Man borde egentligen alltid ha ett rejält lager däck hemma. Ytterligare en puck att ta tag i.
Taggar: Bloggen

Kommentarer

#1
2016-05-25 13:49

Otursgubbe, nöjet verkar ohälsosamt.
Dags att byta fritidsintresse?
Kolonilott t.ex. är rätt ofarligt. Ger både sociala närkontakter, frisk luft o grönsaker.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.