Bild
Nästa artikel

Jakten på minuten startar

Bloggen
Helger med race är alltid bra helger. Bergby bjöd på snabb bana, lite damm och hög fart - men jag har en minut kvar till årets målsättning. Man borde tävla mer och oftare!
Robert Forsell tog hem segern i Senior-klassen.
Robert Forsell tog hem segern i Senior-klassen.
I helgen var det Karlströms Cup i Bergby. Som alltid en skoj tävling. Jag är ingen fantast av Bergby, främst eftersom jag helt enkelt sällan och aldrig har möjlighet till att köra gräsprov och gärden, vilket det är en hel del utav på Bergby. Nu var det hårt, torrt och dammigt, vilket gjorde att det var riktigt snabb bana. Kul var det hursomhelst! 

Nu var ju det här första Karlströms för mig men jag fick både ett totalt och procentuellt bättre resultat än motsvarande i Östra Open - som är vår vintercup. Jag måste med andra ord köpa bättre dubbdäck nästa vinter. Eller så är det helt enkelt så att konkurrensen är litet tuffare i Östra. 

Bergby var som vanligt en fin tävling. Tyckte jag gjorde ett okej race, men som alltid så visar ju tävlingar svart på vitt hur mycket jag har kvar att lära mig. Placerade mig precis i mitten, vilket förvisso är bättre än deltävlingarna i Östra men också en bra bit för det som jag satt upp som mål för säsongen. Det här resultatet får man se som ett utgångsläge. Positivt var däremot att jag var snabbare än ett par förare som jag använder som måttstock på tävlingarna och det är ju alltid något. Kanske gav den där heldagsträningen på crossbanan litet resultat?  

Fredrik Johansson vann elitklassen, före Andreas Rosendal och Richard Alun. Daniel Norén på Bridgestone tjoade när han körde om mig i dammet och blev 18:e i M40. Träffade även Roger Törnblom på Din MC som iförd solblekt gammal crosströja vann M50-klassen med duktig fart, trots att han innan racet skyllde på att han knappt lärt sig köra enduro ännu. Han hade dock hunnit ner till Portugal för att köra Enduro EM som uppvärmning… Kul också att se Jessica Jönsson tillbaka i spåret, hon dominerade tjejklassen totalt.


Så till det här med målsättningar. Visst får väl en motionär också sätta mål? Jag har satt upp ett antal egna mål att träna emot, varav ett är att placera mig i den övre fjärdedelen av klassen. Kollade så klart även varvtider och mitt bästa varv var 21:36 och jag behöver hitta en minut för att komma i nivå med målsättningen. Så nu inleds jakten på den där minuten! Det är väl bara att träna mer - och smartare - helt enkelt. Kan man bli snabbare som 40-årig motionär? Jag har begränsat med träningsmöjligheter i år, men ska i alla fall försöka att jobba emot det där målet. Även om det inte blir så mycket träning i år måste man ju ändå sätta någon form av mål och sedan försöka jobba mot dem. 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.