Bild
Nästa artikel

Holcombe är Världsmästare – igen!

Bloggen
Beta tog i helgen hem sin andra raka VM-titel då Steve Holcombe för andra året i rad vann EnduroGP. Finnländaren Eero Remes överraskade genom att knipa VM-guldet i Enduro 2.

Steve Holcombe har haft en fantastisk karriär inom Enduro. Redan i sin första VM-säsong som senior vann han E3-klassen med sin Beta 300 tvåtakt och förra året vann han dessutom EnduroGP-titeln, liksom i år. Grattis! EnduroGP är alltså sammanslagningen av alla klasser, men de individuella titlarna per klass finns också kvar. 

I E2-klassen var det dramatik under sista tävlingsdagen. Alex Salvini såg länge ut att ta hem titeln men fick in en gren under en transport som slet av slangen till insprutningen. Han fick mycket hjälp av många förare men kom 31 minuter för sent och blev därmed diskad. Detta gjorde att Eero Remes mot alla odds kunde knipa guldet i E2-klassen (TM) och att Larric Larrieu (Yamaha) kunde ta silvret.

När Salvini försvann innebar det också att Brad Freeman kunde ta silvret i EnduroGP, Salvini fick nöja sig med bronset. 

Kolla här sammandraget från de två sista dagarna. 

Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.