Bild
Nästa artikel

Gripendygnet närmar sig

Bloggen
Det drar ihop sig inför en av sommarens stora utmaningar – 24 timmar enduro –  och i vanlig ordning önskar man att träningstimmarna hade varit fler.
Gripendygnet närmar sig
Om man inte är snabb får man se till att i alla fall vara seg och uthållig. Det var med den inställningen som jag och mina vapendragare Stefan och Mats tog oss an Novemberkåsan i fjol. Visst var det ett infall av hybris, men om man inte startar får man ju aldrig veta hur långt man kan ta sig.
Eftersom jag gillar långdistans tände jag till rejält på Gripendygnet inför det här året. Hela konceptet med 24-timmars är ju sjukt läckert och jag har länge varit fascinerad av Enduranceloppen inom roadracing. Jag började därför kolla upp om det finns fler 24-timmars runt om i Europa men det är ganska klent med dem. Hittade en annan 24-timmarstävling i Albanien av alla ställen, men det är mer ett galet rally än en endurotävling. Däremot går det ett 24-timmarsrace i Tyskland och ett i Frankrike, men racet i Frankrike tydligen har ett uppehåll i år… 
Man kan fråga sig ”varför 24 timmar” men om man gör det ska man nog inte anmäla sig. Jag gillar att testa gränserna för vad man orkar - och det finns något vackert i att övervinna sig själv oavsett om det handlar om ett race på två, tre, sex… eller 24 timmar.
Vi gillar ju att köra enduro och ju mer desto bättre, eller hur? Logiken är glasklar.
Hursomhelst; Gripendygnet är vi nu anmälda till. Det här kan man ju inte missa! Vi kör tremannalag så det blir en kul utmaning tillsammans med kompisar. Vi pratade om Dakar-klassen först ska det erkännas, men sedan kändes det som att åtta timmar enduro kanske blir lite mer ”lagom”. Kanske borde vi valt lagnamnet Kycklingarna efter det beslutet, men jag tror att vi allihop efteråt kommer tycka att tremanna räcker som utmaning.
I vanlig ordning har det varit lite för klent med träning senaste tiden. Mina compadres har knappt kört en enda tävling i år och när det gäller träning har vi allihop konstaterat att det nu är semestertider… Ja, ja, det är väl bara att gå in i väggen och studsa. Om inte annat så kommer vi ju att få körträning så det räcker den 5 augusti i Strängnäs. Oavsett så kommer det att bli en kul upplevelse. 45 lag är anmälda men det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig. Missa inte detta tillfälle för självspäkning! Vore fint med litet fler motionärer så som oss, anmälningslistan tycker jag ännu så länge innehåller litet för många namn från Enduro SM:s olika klasser... 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.